Hyppää sisältöön

Viides päivä: Herra, avaa silmämme näkemään haavat ja löytämään toivo.

Hän meni miehen luo, valeli tämän haavoihin öljyä ja viiniä ja sitoi ne. (Luuk. 10:34)

Täydentävät Raamatun lukukappaleet
Joel 2:23-27

Psalmi 104:14-15, 27-30

Mietiskely
Laupias samarialainen teki sen, minkä omin voimin pystyi: valeli haavat viinillä ja öljyllä ja sitoi ne ja auttoi tämän oman juhtansa selkään. Hän meni vielä pidemmälle lupaamalla maksaa tämän hoidon. Kun katsomme maailmaa samarialaisen silmin, jokainen tilanne tarjoaa mahdollisuuden auttaa apua tarvitsevia. Näin rakkaus ilmoittaa itsensä. Laupiaan samarialaisen esimerkki motivoi meitä kysymään itseltämme, kuinka kohtaamme lähimmäisemme. Hän antoi viiniä ja öljyä virvoittaen miehen ennalleen ja antaen hänelle toivoa. Mitä me voimme antaa, ottaaksemme osaa Jumalan työhön rikkinäisen maailman parantamiseksi?

Tämä rikkinäisyys näkyy maailmamme epävarmuudessa, pelossa, epäluottamuksessa ja jakautumisessa. Nämä jakolinjat näkyvät häpeällisesti myös kristittyjen välillä. Vaikka vietämme sakramentteja tai muita parantamisen, sovinnon ja lohdutuksen rituaaleja usein öljyä ja viiniä käyttäen, jatkamme silti myös Kristuksen ruumista haavoittavaa hajaannusta. Kristittyjen hajaannuksen parantuminen edistää kansakuntien parantumista.

Rukous
Armollinen Jumala,
sinä, joka olet kaiken rakkauden ja hyvyyden lähde:
auta meitä näkemään lähimmäisemme tarpeet.
Osoita meille, mitä voimme tehdä edistääksemme parantumista. 
Muuta meitä, niin että voimme rakastaa kaikkia veljiämme ja sisariamme.
Auta meitä voittamaan jakautumisen esteet,
että voisimme rakentaa rauhan maailmaa yhteiseksi hyväksi.
Me kiitämme sinua siitä, että uudistat luomakuntasi
ja johdat meitä tulevaisuuteen, joka on täynnä toivoa:
sinä, joka olet kaiken Herra eilen, tänään ja iankaikkisesti. Aamen.

Kristittyjen ykseyden ekumeenista rukousviikkoa vietetään 18.-25. tammikuuta. Vuonna 2024 teemana on ”Rakasta Herraa, Jumalaasi … ja lähimmäistäsi niin kuin itseäsi” ja aineisto on valmisteltu Burkina Fasossa. Kristittyjen ykseyden rukousviikko on kansainvälinen rukousliike, joka on laajasti tunnettu meillä ja muualla. Tervetuloa mukaan maailmanlaajaan rukousketjuun! Linkki lisätietoihin ja rukousaineistoihin: https://ekumenia.fi/aineistot/rukousviikko-2024/

Jaa somessa: