Hyppää sisältöön

Yhteyttä Käpylän kirkossa Kouvolassa

Kristittyjen ykseyden rukousviikkoa on vietetty eri puolilla Suomea esimerkiksi ristisaattojen, kirkkovaellusten, rukoushetkien ja jumalanpalvelusten muodossa teemalla Rakasta Herraa, Jumalaasi … ja lähimmäistä niin kuin itseäsi.

Sunnuntaina 21.1. vietettiin Käpylän kirkossa Kouvolassa messua, jossa saarnasi Suomen Ekumeenisen Neuvoston pääsihteeri Mayvor Wärn-Rancken. Messun liturgina toimi pastori Ulla Koskinen, joka jumalanpalveluksen alussa luki presidentti Sauli Niinistön rukouspäiväjulistuksen.

Saarnan teema oli Kristittyjen ykseyden ekumeenisen rukousviikon teema: ”Rakasta Herraa, Jumalaasi…ja lähimmäistä niin kuin itseäsi”. Mayvor Wärn-Rancken nosti esille Jumalan rakastamisen, itsensä rakastamisen ja lähimmäisenrakkauden yhteyden. Miten voimme itse olla kristittyinä Jumalan rakkauden välikappaleita ja Jumalan palvelijoita yhtä aikaa? Jeesuksen kehotus ”mene ja tee sinä samoin” koskee meitä kaikkia. Jokainen meistä voi olla laupias samarialainen jollekin toiselle. Ulla Koskisen lähetyssanat jumalanpalveluksen lopussa: ”Menkää ja palvelkaa Herraa iloiten”, sopi päivän teemaan.

Ehtoollisessa avustivat pääsihteeri Mayvor Wärn-Rancken, pastori Maarit Hirvelä ja pastori Kaija-Liisa Lindberg. Messussa kanttorina toimi Terhi Paukku, tekstinlukija oli Irmeli Hakkarainen ja kolehdin keräsivät Veikko Heimola ja Juhani Tuominen. Kolehti kerättiin Suomen Ekumeenisen Neuvoston toiminalle kristittyjen yhteyden edistämiseksi. Pääsihteeri esitteli kirkkokahveilla Suomen Ekumeenisen Neuvoston toimintaa.

Kuva: Jouni Honkanen

Käpylän keltainen kivikirkko Kouvolassa.

Jaa somessa: