Hoppa till innehåll

Temat för böneveckan för kristen enhet 2017

När den tyska nationella kommittén möttes på hösten 2014 stod det snabbt klart att materialet för denna bönevecka för kristen enhet behövde ha två tyngdpunkter: Å ena sidan skulle det vara ett firande av Guds kärlek och nåd, ”rättfärdiggörelsen av mänskligheten genom nåden allena” vilket återspeglar huvudintresset för de kyrkor som präglats av Martin Luthers reformation.

Å andra sidan skulle också materialet erkänna den smärta som har följt på den djupa splittring som har drabbat kyrkan, tydligt namnge skulden och erbjuda olika steg på vägen till försoning.

Ytterst var det påven Franciscus apostoliska uppmaning från 2013 Evangelii Gaudium (Evangeliets glädje (Besök en extern webbplats. Länken öppnas i en ny flik.)) som bidrog till temat för detta år med citatet ”Kristi kärlek lämnar oss inget val” (paragraf 9). Med denna bibelvers (2 Kor 5:14), sedd i sammanhanget av hela det femte kapitlet i Andra Korinthierbrevet, formulerade den tyska kommittén temat för bönevekan för kristen enhet 2017.

Dela på sociala medier: