Hyppää sisältöön

Paasto on alkanut

Elämme kristillisen pääsiäispaaston aikaa. Tälle sivulle on koottu linkkejä muutamiin paastonaikaan liittyviin viesteihin ja aineistoihin eri kirkoilta.

Kirkkojen viestit ja paastokeräykset

Suomen ortodoksisen kirkon Suuri paasto (Vieraile ulkoisella sivustolla. Linkki avautuu uuteen välilehteen.) alkoi sovintosunnuntaina 11. helmikuuta. Suomen ortodoksisen kirkon arkkipiispan ja metropoliittojen paastotervehdyksiin (Vieraile ulkoisella sivustolla. Linkki avautuu uuteen välilehteen.)voi tutustua verkossa ja Ortodoksisen kirkon kansainvälinen diakonia ja lähetystyö Filantropia ry:n paastokeräys (Vieraile ulkoisella sivustolla. Linkki avautuu uuteen välilehteen.) kantaa nimeä Sovintoa tekemässä. Keräyksen tuotto ohjataan Filantropia ry:n hankkeisiin Etiopiassa.

Paastokalenteri

Paastonvieton tueksi ev.lut. Kirkkohallitus on julkaissut  paastokalenterin (Vieraile ulkoisella sivustolla. Linkki avautuu uuteen välilehteen.), joka tarjoaa tukea ja virikkeitä paaston viettoon.

Ekopaasto 2024 – arjen tekoja ja toivon sanoja

Vuoden 2024 Ekopaastossa kierrätetään viime vuonna hyväksi havaittua teemaa: ”Arjen tekoja, toivon sanoja.” Ekopaastoa vietetään 14.2. – 30.3.2024. Valtakunnallisessa kampanjassa innostetaan suomalaisia liittymään pääsiäispaastoon. Rohkaistaan kokeilemaan kohtuutta ja vahvistamaan luontosuhdetta. Jokainen voi osaltaan olla mukana hillitsemässä ilmastonmuutosta ja lievittämässä ilmastoahdistusta, omaansa tai muiden. Kampanja nostaa esiin toivon ja yhteisöllisyyden merkitystä. Kampanjan tuo esiin, minkälaisia valintoja voi tehdä maapallon kannalta kestävämmän elämän puolesta. Vinkkejä esimerkiksi kestävämpään ruokavalioon tai energian säästämiseen löytyy myös näiltä sivuilta. (Vieraile ulkoisella sivustolla. Linkki avautuu uuteen välilehteen.)

Ekumeeninen pääsiäinen

Paastolla valmistaudutaan suureen juhlaan, pääsiäiseen. Eri kirkkojen pääsiäisperinteisiin voi tutustua Suomen Ekumeenisen Neuvoston Kasvatusasioiden jaoston kokoamassa powerpoint-esityksessä, joka on suunniteltu erityisesti opettajien käyttöön, mutta on vapaasti käytettävissä ja sopii laajempaankin levitykseen:

Jaa somessa: