Hyppää sisältöön

Pääsihteeri vieraili anglikaanien luona

Sunnuntaina 3.3.2024 Suomen Ekumeenisen Neuvoston pääsihteeri, Mayvor Wärn-Rancken, tutustui Pyhän Nikolauksen seurakunnan toimintaan Helsingissä sekä saarnasi aamujumalanpalveluksessa. Jumalanpalveluskielenä on englanti, koska seurakunta on hyvin kansainvälinen. Toimintaa on myös urduksi ja arabiaksi. Seurakunta kokoontuu Agricolan kirkossa Helsingissä, missä sijaitsee myös seurakunnan toimisto.

Anglikaaninen kirkko on toiminut Suomessa jo yli 100 vuotta. Venäjällä tapahtuneen vallankumouksen takia Pietarissa oleva seurakunta pakeni länteen ja asettui Helsinkiin. Nykyisin kirkko kattaa koko Suomen  ja säännöllisiä jumalanpalveluksia vietetään mm. Helsingissä, Tampereella, Turussa, Oulussa ja Kuopiossa. Monilla paikkakunnilla yhteistyötä tehdään Suomen evankelis-luterilaisen kirkon kanssa. Yhteistyö perustuu Porvoon sopimukseen, jonka Euroopan anglikaanit ja Pohjos-Euroopan luterilaiset ovat solmineet. Seurakunta kuuluu Englannin kirkon Gibraltarin hiippakuntaan Euroopassa.

Jumalanpalveluksen jälkeen oli kirkkokahvit, missä kuului eri-ikäisten seurakuntalaisten iloinen  puheensorina. Seurakuntalaiset saivat myös mukaansa englanninkielisen esitteen SEN:n toiminnasta. Suomen anglikaaninen kirkko on yksi SEN:n kirkkokuntajäsenistä.

Kirkkoherra Tuomas Mäkipää aloittaa kesällä Kööpenhaminan anglikaanisen seurakunnan palveluksessa.

Kirkkoherra Tuomas Mäkipää alttarilla.
Kirkkoherra Tuomas Mäkipää.

Jaa somessa: