Hyppää sisältöön

Kansainvälinen ekumenia ja globaali vastuu – jaostojen puheenjohtajien tapaaminen

Suomen Ekumeenisen Neuvoston jaostojen puheenjohtajat tapasivat etäyhteyksien välityksellä 15.2.2024. SEN:ssa toimii seitsemän jaostoa: Kasvatusasioiden jaosto, Nuorisojaosto, Paikallisekumenian jaosto, Sektionen för finlandssvensk ekumenik, Teologisen ja opillisen keskustelun jaosto, Yhdenvertaisuusjaosto ja Yhteiskunnallisten kysymysten jaosto. Jaostot toimivat ekumenian eri osa-alueilla tuoden yhteen eri kirkkokuntien asiantuntijoita, järjestäen kaikille avoimia seminaareja ja koulutuksia ja tehden vaikuttamistyötä.

Tapaamisessa vaihdettiin ajankohtaiset kuulumiset jaostojen suunnitelmista vuodelle 2024 ja kartoitettiin yhteistyömahdollisuuksia. Jaostoilla on paljonkin yhtymäkohtia työssään, jossa teemat liikkuvat muun muassa kristillisen ihmiskäsityksen, luomakunnan kunnioittamisen ja ekumeenisen kasvatuksen aihepiireissä. Vuonna 2024 Suomen Ekumeenisen Neuvoston painopisteet ovat kansainvälinen ekumenia ja globaali vastuu. Nämä teemat näkyvät myös jaostojen toiminnassa eri tavoin, suunnitteilla on esimerkiksi Kansainvälisen ja ekumeenisen toiminnan koulutusohjelman eli Ketkokurssin 40-vuotisjuhla 16.3., Paikallisekumeeninen foorumi Tampereella 16.5., EU-vaaliseminaari Helsingissä 22.5., opintomatka Roomaan syyskuussa ja monenlaista tule tapahtumaan myös Vastuuviikolla 20.-27.10. teemalla Luotuja Jumalan kuvaksi. Kuluvan vuoden aikana valmistaudutaan myös Nikea 2025 -merkkivuoden tapahtumiin Suomessa ja kansainvälisesti, sillä vuonna 2025 tulee kuluneeksi 1700 vuotta ensimmäisestä ekumeenisesta Nikean kirkolliskokouksesta.

Kuvassa ylärivissä vasemmalta oikealle: Mayvor Wärn-Rancken (SEN), Sarah Tiainen (SEN), Saija Kainulainen (yhdenvertaisuusjaosto), Vilma Niemi (nuorisojaosto) ja alarivissä Osmo Vartiainen (kasvatusasioiden jaosto), veli Marie-Augustin Laurent-Huyghues-Beaufond (teologisen ja opillisten keskustelun jaosto), Jukka Hiltunen (paikallisekumenian jaosto), Sami Lehto (yhteiskunnallisten kysymysten jaosto), ja Suvi-Tuulia Vaara (SEN).

Jaa somessa: