Hyppää sisältöön

Ensimmäinen päivä: Auta meitä, Herra, kääntymään elämässämme kohti sinua.

Muuan lainopettaja halusi panna Jeesuksen koetukselle. Hän kysyi: ”Opettaja, mitä minun pitää tehdä, jotta saisin omakseni iankaikkisen elämän?” (Luuk. 10:25)

Täydentävät Raamatun lukukappaleet
Room. 14:8-9
Psalmi 103:13-18

Mietiskely
”Opettaja, mitä minun pitää tehdä, jotta saisin omakseni iankaikkisen elämän?” Tämä lakimiehen Jeesukselle esittämä ratkaiseva kysymys haastaa jokaisen Jumalaan uskovan. Se koskettaa elämämme tarkoitusta sekä maan päällä että iankaikkisuudessa. Toisaalla Raamatussa Jeesus antaa meille lopullisen määritelmän iankaikkisesta elämästä: ”… että he tuntevat sinut, ainoan todellisen Jumalan, ja hänet, jonka olet lähettänyt, Jeesuksen Kristuksen” (Joh. 17:3).  Jumalan tunteminen merkitsee hänen tahtonsa löytämistä ja toteuttamista elämässämme. Kaikki haluavat yltäkylläistä ja tosielämää, ja myös Jumala haluaa sitä meille (vrt. Joh. 10:10). Pyhä Irenaeus sanoi: ”Jumalan kunnia on täysin elävä ihminen.”

Elämän olemassaolon realiteetit kuten jakautuneisuus, itsekkyys ja kärsimys etäännyttävät meitä usein Jumalan etsinnästä. Jeesus eli läheisen yhteyden salaisuudessa Isän kanssa, joka haluaa täyttää kaikki lapsensa ikuisen elämänsä täyteydellä. Jeesus on ”tie”, joka johtaa meidät Isän luo, perimmäiseen päämääräämme.

Iankaikkisen elämän etsintä tuo meidät siten lähemmäksi Jeesusta ja siten lähemmäksi toisiamme vahvistaen yhteyttämme tiellä kohti kristittyjen ykseyttä. Olkaamme avoimia ystävyydelle ja yhteistyölle kaikkien kirkkojen ja seurakuntien kristittyjen kanssa rukoillen sen päivän tulemista, jolloin voimme kaikki olla yhdessä Herran pöydässä.

Rukous
Elämän Jumala,
Sinä olet luonut meidät ja antanut meille elämän, yltäkylläisen elämän.
Anna meidän tunnistaa ja tunnustaa veljiemme ja sisartemme kaipuu iankaikkiseen elämään.
Anna meidän Jeesuksen tietä päättäväisesti seuratessamme johtaa myös muita luoksesi.
Tätä rukoilemme hänen nimessään. Aamen.

Kristittyjen ykseyden ekumeenista rukousviikkoa vietetään 18.-25. tammikuuta. Vuonna 2024 teemana on ”Rakasta Herraa, Jumalaasi … ja lähimmäistäsi niin kuin itseäsi” ja aineisto on valmisteltu Burkina Fasossa. Kristittyjen ykseyden rukousviikko on kansainvälinen rukousliike, joka on laajasti tunnettu meillä ja muualla. Tervetuloa mukaan maailmanlaajaan rukousketjuun! Linkki lisätietoihin ja rukousaineistoihin: ekumenia.fi/aineistot/rukousviikko-2024/

Jaa somessa: