Hyppää sisältöön

Rakastu Raamattuun -päivää vietetään sunnuntaina 21.1.

Ensi sunnuntaina 21.1.2024 vietetään ensimmäistä kertaa Rakastu Raamattuun -päivää Kristittyjen ykseyden rukousviikon yhteydessä. Tarkoituksena on rohkaista ihmisiä ja seurakuntia tästedes vuosittain joka tammikuu Raamatun aktiivisempaan lukemiseen.  

“Idean saimme Ruotsin Pipliaseuralta. Ruotsissa Raamattupäivää (Bibelns dag) on vietetty jo pitkään”, sanoo Suomen ekumeenisen neuvoston pääsihteeri Mayvor Wärn-Rancken.  

“Raamattua voi lukea esimerkiksi henkilökohtaisena hartauskirjana, pienryhmissä tai seurakunnissa vuoden ympäri. Rakastu Raamattuun -päivää vietetään Kristittyjen ykseyden rukousviikolla (18.-25.1.). Rukousviikolla on kahdeksan päivän aikana mahdollisuus lukea raamatuntekstejä ja rukoilla niiden pohjalta. Rakastu Raamattuun -päivän ja rukousviikon voi mainiosti yhdistää seurakunnissa”, Wärn-Rancken jatkaa. 

Ekumeeninen materiaalipankki kokeilussa 

Samalla on avattu ekumeeninen materiaalipankki RakastuRaamattuun.fi (Vieraile ulkoisella sivustolla. Linkki avautuu uuteen välilehteen.) Raamatun lukemiseen ja Raamatun äärellä olemiseen. Kyseessä on kokeilu, jonka kautta rohkaistaan Raamatun aktiiviseen ja monipuoliseen käyttöön niin yksilöjen kuin yhteisöjenkin hengelliseksi rakennukseksi. 

Nyt pilotoitavan sivuston taustalla on laaja yhteistyön verkosto. Mukana ovat Suomen Ekumeeninen Neuvosto (SEN), Suomen Evankelinen Allianssi (SEA), Suomen lähetysneuvosto (SLN) sekä Raamatunlukijain Liitto ry (RLL). Suomen evankelis-luterilainen kirkko on mukana Suomen Ekumeenisen neuvoston jäsenenä. 

”Raamattu on niin kristityn kuin kirkonkin peruskirja, jonka sisältö ei vanhene. Nykyiset digitaaliset välineet ovat avanneet monia uusia tapoja tutustua Raamattuun. Niitä on koottu RakastuRaamattuun.fi  (Vieraile ulkoisella sivustolla. Linkki avautuu uuteen välilehteen.) -sivustolle. Merkittävää on, että yhteistä sivustoa kokeillaan laajassa yhteistyössä erilaisten kristittyjen kanssa”, sanoo jumalanpalveluksen ja hengellisen elämän asiantuntija Terhi Paananen Suomen evankelis-luterilaisen kirkon Kirkkohallituksesta. 

Sivustolle on koottu linkkejä materiaalikokonaisuuksiin, sovelluksiin, videoihin, podcasteihin ja toimintatapoihin. Näitä voi hyödyntää yksin, ryhmänä tai yhteisönä ja seurakuntana sekä eri ikäisten keskuudessa. Sivustolla on myös ruotsinkielinen osio. 

Sivustoa ylläpitää Raamatunlukijain Liitto ry. Sivusto on sitoutunut Apostoliseen ja Nikean uskontunnustukseen sekä kunnioittaa erilaisia kirkkojärjestyksiä ja kirkkokuntien raamatunlukukäytäntöjä. Sivusto on laadittu ekumeenisten yhteistyöperiaatteiden hengessä

Lisätietoja
Terhi Paananen, jumalanpalveluksen ja hengellisen elämän asiantuntija, Jumalanpalvelus ja kasvatus, Kirkkohallitus, terhi.paananen@evl.fi. 050 3019 268 

Mayvor Wärn-Rancken, pääsihteeri Suomen Ekumeeninen Neuvosto, mayvor.warn-rancken@ekumenia.fi +358 401637798. 

Jaa somessa: