Hoppa till innehåll

Aktivitetsmaterial

Ansvarsveckans aktivitetsmaterialbank kan användas med både unga och äldre personer. Ordna diskussioner, aktiviteter och annat att göra tillsammans under Ansvarsveckan.

Hållbarhetsboken

Ett kristet perspektiv på hållbarhetsmålsättningarna

Läs mer om Hållbarhetsboken.

Kan Bibeln, den kristna tron och teologiska reflektioner vara till hjälp när man vill uppnå hållbarhetsmålsättningarna? Denna fråga är i fokus i Ekumeniska Rådet i Finlands publikation Hållbarhetsboken – Ett kristet perspektiv till hållbarhetsmålsättningarna som utkommer i oktober 2021. Publikationens inlägg, reflektionsfrågor, bibeltexter och böner utmanar församlingar till att se nrämare på FN:s målsättningar på hållbar utveckling och ger verktyg till den enskilde kristnes reflektion kring frågorna om hållbar framtid.

Publikationen lämpar sig som stöd för olika handledare, eftersom den kan användas i enskilt eller grupparbete i kyrkor, hem och skolor.

Publikationen är en del av kyrkornas och de kristna organisationernas människo- och ansvarskampanj Ekumeniska Ansvarsveckan och är en översättning från Norges kristna råds producerade material The Sustainability Book – A Christian faith perspective on the Sustainable Development Goals (Besök en extern webbplats. Länken öppnas i en ny flik.).

Hållbarhetsboken på svenska hittar du HÄR.