Hyppää sisältöön

USKOT- foorumin ja SEN:n hallitukset loivat katseet uuteen vuoteen tapaamisessa

USKOT-foorumin hallitus ja Suomen Ekumeenisen Neuvoston (SEN) hallitus tapasivat torstaina 11.1.2024 SEN:n hallituksen vuoden ensimmäisen kokouksen yhteydessä Helsingissä. Uusi vuosi otettiin vastaan tutustuen, vaihtaen kuulumisia järjestöjen ajankohtaisista kysymyksistä ja kartoittaen missä kohdin voitaisiin mahdollisesti entisestään tiivistää yhteistyötä ja tiedonkulkua. Tapaamisessa todettiin muun muassa, että yhteiskunnallisina toimijoina USKOT:lla ja SEN:lla on paljon yhteisiä intressejä, joita voidaan edistää myös yhdessä. Vähemmistöuskontojen asema suomalaisessa yhteiskunnassa, uskonnonvapaus ja uskontolukutaito ovat teemoja, joiden parissa on työskennelty viime vuosina ja tätä järjestöjen yhteistyötä halutaan vaalia jatkossakin.

USKOT-foorumi on uskontojen yhteistyöjärjestö, joka edistää uskontojen välisen vuoropuhelun kautta yhteiskuntarauhaa ja uskontolukutaitoa. Kristillisten kirkkojen ja järjestöjen yhteistyöelin Suomen Ekumeeninen Neuvosto on yksi USKOT-foorumin perustajajäsenistä.

Kuvassa eturivissä vasemmalta oikealle: Katri Kuusikallio, Mayvor Wärn-Rancken, Tapio Luoma ja Matti Repo. Toisessa rivissä vasemmalta oikealle: Jaakko Pihlajamäki, Gölten Bedretdin, veli Gabriel Salmela, Laura Huovinen, Mika K T Pajunen, Jyri Komulainen, Timo Koponen, Tomi Karttunen, Minnamari Helaseppä, Elina Iskala ja Sarah Tiainen.

Jaa somessa: