Hyppää sisältöön

Menkää eteenpäin – Suomen Baptistikirkon kesäjuhlat Porvoon saaristossa

Suomen baptistikirkko piti kesäjuhlat Porvoon saaristossa, Vessöössä, 14-16.6 teemalla ” Menkää eteenpäin”. Perjantai-illan johti pastori Laa, joka johtaa karennibaptistiyhteisöä. Karenniyhteisö oli hoitanut kesäjuhlien käytännön järjestelyt Porvoossa.

Kesäjuhlien pääpuhuja oli Euroopan baptistifederaation (European Baptistfederation, EBF) presidentti Mateusz Wichary Puolasta. Perjantai-illan puheessaan hän korosti, että olemme ”kaikkien kansojen seurakunta”, koska Jumala kutsuu kaikista kansoista opetuslapsia. Psalmin 110 mukaan voimme luottaa Jumalaan, kun kuljemme Hänen kanssaan. Jumala rohkaisee kristittyjä kulkemaan eteenpäin. Psalmi kertoo mikä kristinuskossa on tärkeää.  Kristus istui Jumalan oikealle puolelle taivaaseenastumisen jälkeen ja Hän lähetti meille Pyhän Hengen. Jeesus on myös ylimmäinen pappi (Heprealaiskirjeen mukaan), tämä pappi on uhrannut täyden uhrin edestämme ristinkuolemallaan. Tänäkin päivänä on ihmisiä, jotka haluavat seurata Jeesusta ja kristittyjä kutsutaan lähtemään liikkeelle. Voimme rukoilla ja sanoa: ”Tässä olen Herra, ota minut käyttöösi.”

Illan puheen tulkkasi kirkkokunnanjohtaja Jari Portaankorva. Illan aikana esiintyi myös lauluryhmä Kokkolasta.

Perjantai-illan tervetulojuhlassa Suomen Ekumeenisen Neuvoston pääsihteeri, Mayvor Wärn-Rancken, toi Neuvoston terveiset. Hän kertoi suomen Ekumeenisen Neuvoston toiminnasta ja historiasta. Hän luki Luukkaan evankeliumista, miten Jeesus lähetti opetuslapsensa julistamaan Jumalan valtakuntaa eri kaupunkeihin ja miten opetuslapset lähtivät liikkeelle. Opetuslapset kulkivat kylästä kylään julistaen evankeliumia ja parantaen sairaita. Meillä on yhteinen tehtävä viedä eteenpäin ilosanomaa Jeesuksesta ja maailman Vapahtajasta. Kesäjuhlien teema kehottaa meitä kristittyjä menemään eteenpäin, koska Jumala on kanssamme. Meidän ei tule jäädä paikoillemme ja tyytyä siihen, mitä olemme saavuttaneet. Jumala kutsuu meitä menemään eteenpäin.

Kesäjuhlille odotettiin noin 200 osallistujaa, mm. lauantai-iltana esiintyi venäläisen seurakunnan kuoro.

Suomen baptistikirkko on tarkkailijajäsen Suomen Ekumeenisessa Neuvostossa.

Jaa somessa: