Hyppää sisältöön

Yhteinen tie – Vapaakirkon kesäjuhlat Seinäjoella

Vapaakirkon kesäjuhlat järjestettiin Seinäjoella 7.-9.6.2024. Kesäjuhlien teemana oli Yhteinen tie. Kesäjuhlia järjestettiin uudella otteella, kun kesäjuhlat järjestettiin messumaisesti Seinäjoki Areenalla. B-hallissa järjestettiin hengellistä ohjelmaa ja A-halli toimi ”messukylänä”, missä ihmisillä oli vapaasti mahdollisuus kohdata ystäviä ja tuttuja. A-hallissa oli myös Vapaakirkon omia toimijoita esittelemässä toimintaansa, mutta myös paikallisia kristillisiä toimijoita ja yrityksiä, joista moni oli myös ollut sponsoroimassa kesäjuhlia.

Kuten odotettavissa oli, oli ohjelma suunniteltu huolella eri kiinnostuskohteita mutta myös eri ikäryhmiä huomioon ottaen. Rakentavien puheiden ja seminaarien ohella oli tarjolla korkeantasoista musiikkia, niin ylistyksen, kuorojen sekä tunnettujen artistien taholta, kuten esimerkiksi Ida Elina, Pentti Hietanen, Lasse Heikkilä, Suhe Live. Myös muuta ohjelmaa oli tarjolla, kuten Corrie Ten Boomin elämästä kertova näytelmä Kätköpaikka, jossa mm. SEN:n hallituksen jäsen Jaakko Pihlajamäki esittää isä Ten Boomia. Pihjalamäki on myös kääntänyt kyseisen näytelmän suomeksi.

Kesäjuhlien yhteydessä siunattiin myös Vapaakirkon uusi kirkkokunnanjohtaja Tommi Koivunen sekä nuorisotyönjohtaja Juha-Pekka Hopeavuori tehtäviinsä. Väistyvä kirkkokunnanjohtaja Hannu Vuorinen muistutti viimeisessä vuosikokouspuheessaan rukouksen tärkeydestä, ja antoi rohkaisun sanana Herralta kokemansa lupauksen hengellisestä sateesta, joka siunaisi sitä hengellistä viljelytyötä mitä kaikki seurakunnat tekevät. Hän myös kertoi olevansa kiitollinen kaikista niistä eri palvelutehtävistä, mitä hänellä on Vapaakirkon sisällä saanut olla. Vaikka aina ei ole ollut hauskaa, on palveleminen aina ollut etuoikeus ja suuri ilo, hän kiteytti.

SEN:iä kesäjuhlilla oli edustamassa Vastuuviikon koordinaattori Sarah Tiainen perjantaina, sekä sunnuntaina piirikunnanjohtaja Leif-Göte Björklund (met.) uuden kirkkokunnanjohtajan siunaamisen yhteydessä.

Suomen Ekumeeninen Neuvosto onnittelee jäsenkirkkoaan Suomen Vapaakirkkoa uudesta kirkkokunnanjohtajasta sekä toivottaa kohta eläköityvälle Hannu Vuoriselle siunattuja eläkepäiviä.

Jaa somessa: