Hyppää sisältöön

Kahdeksas päivä: Herra, olkoon yhteytemme merkkinä sinun valtakunnastasi.

Jeesus sanoi: ”Mene ja tee sinä samoin.” (Luuk. 10:37)

Täydentävät Raamatun lukukappaleet
Room. 12:9-13
Psalmi 41:1-2

Mietiskely
Näiden sanojen kautta – ”Mene ja tee sinä samoin” – Jeesus lähettää jokaisen meistä ja jokaisen kirkkomme ja seurakuntamme elämään todeksi hänen rakkauden käskyään. Pyhän Hengen innoittamina meidät on lähetetty olemaan ”toisia kristuksia”, jotka myötätunnossa ja armossa kurottavat auttamaan kärsivää ihmiskuntaa. Kuten laupias samarialainen kohteli loukkaantunutta, mekin voimme päättää, ettemme hylkää erilaisia, vaan sen sijaan vaalimme läheisyyden ja hyväntahtoisuuden kulttuuria.

Mitä Jeesuksen kutsu ”mene ja tee sinä samoin” merkitsee omassa elämässäni? Mitä tämä Kristuksen kutsu merkitsee suhteissani muiden kirkkojen jäseniin? Kuinka voimme yhdessä laupiaasti todistaa Jumalan rakkaudesta? Meidät on Kristuksen lähettiläinä (vrt. 2. Kor. 5:20) kutsuttu suostumaan sovintoon Jumalan ja toistemme kanssa, jotta yhteytemme juurtuisi ja kasvaisi niin kirkoissamme kuin yhteisöjen välisistä konflikteista kärsivillä alueilla, kuten Sahelin alueella.

Keskinäisen uskon ja luottamuksen kasvaessa meidän on helpompi paljastaa haavamme, kirkolliset haavat mukaan lukien, siten että Kristuksen rakkaus voi tulla luoksemme ja parantaa meidät toistemme rakkauden ja huolenpidon kautta. Se että kristityt tavoittelevat ykseyttä yhdessä, auttaa luomaan uudelleen ihmisten välisiä suhteita siten, että väkivalta voi väistyä solidaarisuuden ja rauhan tieltä.

Rukous
Taivaallinen Isä,
me kiitämme sinua Pyhän Hengen lahjasta, elämän antajasta,
joka tekee meidät avoimiksi toisillemme, ratkaisee konfliktit
ja vahvistaa yhteytemme siteet.
Anna meidän kasvaa keskinäisessä kiintymyksessä
ja halussa julistaa evankeliumin sanomaa yhä uskollisemmin,
että maailma voisi yhdistyä
ja toivottaa tervetulleeksi Rauhan Ruhtinaan.
Kristuksen, meidän Herramme, kautta. Aamen.

Kristittyjen ykseyden ekumeenista rukousviikkoa vietetään 18.-25. tammikuuta. Vuonna 2024 teemana on ”Rakasta Herraa, Jumalaasi … ja lähimmäistäsi niin kuin itseäsi” ja aineisto on valmisteltu Burkina Fasossa. Kristittyjen ykseyden rukousviikko on kansainvälinen rukousliike, joka on laajasti tunnettu meillä ja muualla. Tervetuloa mukaan maailmanlaajaan rukousketjuun! Linkki lisätietoihin ja rukousaineistoihin: https://ekumenia.fi/aineistot/rukousviikko-2024/

Jaa somessa: