Hyppää sisältöön

Euroopan Kirkkojen Konferenssin johtoa vieraili Ukrainassa

Euroopan Kirkkojen Konferenssin (CEC) valtuuskunta tapasi Ukrainaan tekemänsä vierailun aikana kirkon johtajia ja hallituksen virkamiehiä ja tarjosi solidaarisuutta sekä vahvisti suhteita ja vuoropuhelua. Sen jälkeen, kun Venäjä hyökkäsi Ukrainaan vuonna 2022, CEC on asettanut etusijalle rauhanrakentamisen sodan runtelemassa maassa.

CEC:n puheenjohtajan, Thyateiran ja Ison-Britannian arkkipiispa Nikitaksen johtama valtuuskunta piti useita tapaamisia Berehovessa, Lvivissä ja Kiovassa 8. – 10. huhtikuuta.

”Olemme täällä todistamassa, että ukrainalaisia veljiämme ja sisariamme ei ole hylätty eikä unohdettu. Olemme täällä kanssanne ja olemme lähellä”, arkkipiispa Nikitas sanoi.

”Olemme syvästi sitoutuneet oikeudenmukaiseen rauhaan Ukrainassa, kuten CEC:n aloite Pathways to Peace, Euroopan kirkkojen koordinoitu vastaus Ukrainan sotaan, osoittaa”, hän sanoi.

Valtuuskuntaan kuuluivat Suomesta CEC:n johtokunnan jäsen Maria Mountraki Suomen ortodoksisesta kirkosta sekä Pathways to Peace -ohjausryhmän jäsen pastori Riika Porkola Suomen evankelis-luterilaisesta kirkosta. Maria Mountraki on myös ortodoksisen kirkon edustaja Suomen Ekumeenisessa Neuvostossa.

CEC on 114 ortodoksiseen, protestanttiseen ja anglikaaniseen perinteeseen kuuluvan kirkon liitto eri puolilta Eurooppaa, ja se edustaa yhdessä ekumeenisten kumppaniensa kanssa yli 380 miljoonaa Euroopan kansalaista.

Lisätietoja KEK:n sivuilta (englanniksi) (Vieraile ulkoisella sivustolla. Linkki avautuu uuteen välilehteen.) ja Suomen Ortodoksisen kirkon sivuilta (Vieraile ulkoisella sivustolla. Linkki avautuu uuteen välilehteen.).

Jaa somessa: