Hyppää sisältöön

Vieraita Caritaksesta – työtä ihmisen puolesta

Suomen Ekumeenisen Neuvoston toimisto sai torstaina 25. huhtikuuta vieraikseen Caritas Europan pääsihteeri Maria Nymanin ja Suomen Caritas ry:n pääsihteeri Larissa Franz-Koiviston. Caritas on yksi Ekumeenisen Neuvoston kumppanijärjestöistä.

Caritas on katolisen kirkon avustus- ja kehitysyhteistyöjärjestö. Järjestö kunnioittaa kaikkien ihmisarvoa, tekee työtä eriarvoisuuden vähentämiseksi ja edistää yhdenvertaisia yhteiskuntia. Caritas Europan jäsenjärjestöt toimivat 46 maassa, ja maailmanlaajuisesti Caritaksella on toimintaa yli 160 maassa. Caritas onkin yksi maailman suurimpia humanitaarisia järjestöjä.

Toimintaan kuuluu niin avustustyö kuin kehitysyhteistyö. Euroopassa työskennellään tällä hetkellä erityisesti ukrainalaisten auttamiseksi. Lisäksi järjestö tekee viestintä- ja vaikuttamistyötä oikeudenmukaisemman maailman puolesta.

”Meitä kuunnellaan, koska meillä on ymmärrystä asioista ruohonjuuritasolta. Olemme läsnä lähestulkoon joka maassa”, kertoo Maria Nyman.

Nyman toimii Caritas Europan pääsihteerinä toista kauttaan. Hänen tehtävänään on tukea eri maiden organisaatioita erityisesti uudistamaan toimintaansa. Caritas Europan toimisto on Brysselistä. Sieltä käsin Nyman pyrkii vierailemaan eri maiden Caritas-organisaatioissa.

”Ekumeenisuus ja kristillisten kirkkojen välinen yhteistyö on Caritakselle tärkeää. Siksi halusin tutustua myös Suomen Ekumeenisen Neuvoston toimintaan ja ekumeeniseen kenttään Suomessa”, kertoo Nyman.

Suomen Caritas on aktiivisesti mukana Ekumeenisen Neuvoston toiminnassa. Caritaksen edustajina jaostoissa toimivat Francesco Ferrari (nuorisojaosto), Katia Orellana (paikallisekumenia), Pekka Palokangas (yhdenvertaisuus) sekä Meisa Dano (yhteiskunnalliset kysymykset). Lisäksi yhteistyötä tehdään muun muassa ekumeenisessa turvapaikkatyöryhmässä.

Kuva: Kiitokseksi vierailusta pääsihteeri Mayvor Wärn-Rancken lahjoitti Maria Nymanille ekumenia-kassin.

Jaa somessa: