Hyppää sisältöön

Vuoden 2011 Ekumeeninen teko -tunnustus Turkuun

Turun Mikaelinseurakunta ja Turun Helluntaiseurakunta saivat yhdessä Ekumeeninen teko 2011 -tunnustuksen yhteisestä 90-vuotisjuhlan viettämisestä viime vuonna. Tunnustus julkistettiin Suomen Ekumeenisen Neuvoston kevätkokouksessa Keravalla 27. huhtikuuta 2012.

Turun Mikaelinseurakunnan ja Turun Helluntaiseurakunnan yhteinen juhla järjestettiin Erilaisina yhdessä -tapahtumana 26.–28. elokuuta 2011. Ensisijaiset perustelut tunnustuksen saamiseen olivat seurakuntien keskinäinen olemassaolon tunnustaminen ja kilpailun vastustaminen.

– Yhteinen juhla merkitsi toisen kirkon seurakunnan olemassaolon ja elämän tunnustamista. Se oli kannanotto yhteisen lähetystehtävän puolesta. Juhla kertoi seurakuntien läheisestä suhteesta ja antoi esimerkin kaikille maamme naapuriseurakunnille ekumeenisen yhteyden mahdollisuuksista,

Ekumeeninen teko 2011 -kunniakirjassa todetaan.

Suomen Ekumeeninen Neuvosto myöntää vuosittain tunnustuksen hankkeille tai ideoille, jotka vahvistavat ekumeenista asennetta ja vievät eteenpäin kristittyjen ykseyspyrkimyksiä. Tunnustuksella palkitaan sekä uusia ideoita että ekumeenista jatkuvuutta ja pitkäjänteisyyttä.

Keravan Savion seurakuntatalossa Ekumeeninen teko 2011 -tunnustusta olivat vastaanottamassa Turun Helluntaiseurakunnan johtaja Pekka Havupalo ja Turun Mikaelinseurakunnan kirkkoherra Jouni Lehikoinen. SEN:n puolesta kunniakirjan luovuttiavat puheenjohtaja, piispa Teemu Sippo, pääsihteeri Heikki Huttunen ja hallintosihteeri Sirpa-Maija Vuorinen.

Suomen Ekumeeninen Neuvosto piti kevätkokouksensa 27.4. Keravan ev.-lut. seurakunnan ja Keravan Helluntaiseurakunnan isännyydessä Savion seurakuntatalossa.

Ekumeeninen teko -tunnustuksen voi saada yksittäinen henkilö, ryhmä, järjestö tai seurakunta. Viime vuonna sen sai Forssan katukirkko-toiminta.

Jaa somessa: