Hyppää sisältöön

Ekumeeninen teko 2013 -tunnustus Lapinlahden Yhteyspäiville

Lapinlahdella on liki kymmenen vuoden ajan järjestetty Yhteyspäiviä. Järjestäjät ovat Lapinlahden ev.lut. seurakunta, helluntaiseurakunta ja Iisalmen ortodoksinen seurakunta. Suomen Ekumeeninen Neuvosto on myöntänyt tapahtumalle Ekumeeninen teko 2013 -tunnustuksen.

Kunniakirjat luovutettiin Espoon tuomiokirkossa 7.4.2014. Palkittujen seurakuntien edustajina vastaanottamassa olivat: kirkkoherra Lauri Jäntti, Lapinlahden ev.lut. seurakunta, Lapinlahden yhteyspäivien ohjelmatoimikunnan puheenjohtaja Tuomo Lahtinen, pastori Teuvo Tikkanen, Lapinlahden helluntaiseurakunta, kirkkoherra Elias Huurinainen, Iisalmen ortodoksinen seurakunta.

Lapinlahden Yhteyspäivät ovat tuoneet yhteen eri traditioita ja teologisia näkemyksiä edustavat seurakunnat. Yhteyspäivät ovat edistäneet kristittyjen keskinäistä kunnioitusta, luottamusta ja yhteistoimintaa. Ne ovat lähentäneet paikallisia seurakuntia ja niiden jäseniä toisiinsa, saaneet kristilliselle uskolle myönteistä julkisuutta ja koonneet vuosittain kasvavan määrän osallistujia.

Yhteyspäivät edistävät aitoa kristittyjen yhteyttä samalla paikkakunnalla ja rakentavat maailmanlaajan Kristuksen kirkon näkyvää ykseyttä.

Tänä vuonna Lapinlahden Yhteyspäivät järjestetään jo kymmenennen kerran. Ajankohta on 24.-28.9. Kymmenvuotisjuhlassa su 28.9. juhlapuheen pitää Euroopan parlamentin jäsen Sari Essayah.

Suomen Ekumeeninen Neuvosto myöntää vuosittain tunnustuksen hankkeille tai ideoille, jotka vahvistavat ekumeenista asennetta ja vievät eteenpäin kristittyjen ykseyspyrkimyksiä. Tunnustuksella palkitaan sekä uusia ideoita että ekumeenista jatkuvuutta ja pitkäjänteisyyttä.

Kuva palkitsemistilaisuudesta alla (8 Mt) on vapaasti käytettävissä. Kuvaaja: Eija Harju.

Jaa somessa: