Hyppää sisältöön

Lähetyspyhä 2023: Jumalan rakkaus lähettää rakastamaan

Ekumeenista lähetyspyhää vietetään vuosittain lokakuussa. Tämän vuoden lähetyspyhä on 7.-8.10. Lähetyspyhää on vietetty vuodesta 1999 alkaen. Vuoden 2023 lähetyspyhän teema on: Jumalan rakkaus lähettää rakastamaan.

Lähetyspyhän aihe kehottaa kaikkia kristittyjä välittämään Jumalan rakkautta Kristuksessa kaikkialle maailmaan. Lähetyspyhä muistuttaa kaikkia kristittyjä rukoilemaan yhteisen lähetystehtävän puolesta. Esirukous lähetyksen puolesta on kaikkien kirkkojen tehtävä. Ekumeeninen lähetyspyhä antaa myös mahdollisuuden tutustua eri kirkkojen lähetystyöhön omalla paikkakunnalla. Lähetyspyhä muistuttaa Jeesuksen lähetyskäskystä Matteus 28:18–20 mukaan. Yhteinen todistus Kristuksesta, Kristuksen rauha ja sovinto ovat asioita, joita Jumala lähettää kristityt välittämään maailmalle Hänen rakkautensa kautta.Seurakunnat voivat rukoilla sekä omien että toistensa lähetystyöntekijöiden puolesta. Yhteinen esirukous, vierailut ja yhteiset tilaisuudet lähetyspyhän aikana antavat todistuksen, että kristityt voivat rukoilla, palvella ja todistaa yhdessä.

Lähetyspyhän aineiston on valmistellut työryhmä, johon Suomen Ekumeeninen Neuvosto, Suomen Lähetysneuvosto ja Suomen vapaakristillinen neuvosto ovat nimenneet edustajansa.

Palvelkaa Herraa ilolla!
Mayvor Wärn-Rancken, pääsihteeri, Suomen Ekumeeninen Neuvosto

Lataa Lähetyspyhän aineisto pdf-tiedostona:

Jaa somessa: