Hyppää sisältöön

Vanha testamentti: Vapautettu kertomaan hyvä uutinen kaikille

Vanhan testamentin teksti: Jes. 44:21–23

Jesaja toimi Herran puolesta kutsuen Jumalan kansaa, Israelia, palaamaan luopumuksen tieltä. Herra rakasti kansaansa ja tahtoi lunastaa sen vapaaksi väärältä tieltä, jolle se oli ajautunut omien valintojensa seurauksena. Jumala ei kuitenkaan ollut hylännyt ja unohtanut kansaansa vaan etsi mahdollisuutta saada vetää se takaisin yhteyteensä. Herra oli jo edeltä käsin taannut lunastuksen. ”Riemuitkaa, taivaat, sillä Herra on tämän tehnyt” (Jes. 44:23). Lunastuksen hedelmistä päästäisiin nauttimaan, kun vain kansa ottaisi vastaan hänen armollisen kutsunsa.
Jesaja oli tähän tehtävään Jumalan valitsema välikappale. Jesaja oli omakohtaisesti saanut kokea suurta hätää syntisyytensä tähden saadessaan kutsunäyssään kohdata Herran hänen temppelissään. Hän huudahti pyhän Jumalan edessä: ”Voi minua, minä hukun!” Pelko vaihtui kiitokseen, kun hän sai kuulla armolliset sanat: ”Sinun syyllisyytesi on poissa ja syntisi sovitettu”. Tämän jälkeen Herra kutsui Jesajaa: ”Kenet minä lähetän? Kuka lähtee sananviejäksi?” Jesaja vastasi iloiten: ”Tässä olen, lähetä minut!” (Jes. 6:1–8).
Herramme ja Vapahtajamme tuli ihmisten keskuuteen tuomaan hyvää uutista suoraan Isän sydämeltä. Hän sai syntyessään nimen Jeesus, sillä hän oli pelastava kansansa sen synneistä (Matt. 1:21). Evankeliumin ytimessä on vapaus, joka johtaa totuuteen ja rakkauteen. Jeesus toimi ihmisten hyväksi monin tavoin. Hän kulki rinnalla, tunnisti hädässä olevien tarpeet, lohdutti, opetti, paransi, julisti Jumalan valtakunnan ilosanomaa ja vapautti synnin kahleista. Hänen rakkautensa synnytti uskon moneen sydämeen. Hän sanoi olevansa tie, totuus ja elämä. Monet vastasivat myönteisesti hänen kutsuunsa ”Tule ja seuraa minua”. Jeesus päätti työnsä täällä ihmisten keskellä kuolemalla ristillä meidän syntiemme tähden. Lunastus oli loppuun saatettu. Pelastuksen portit avattiin meille syntisille käydäksemme sisälle Jumalan armon valtakuntaan.
Ennen taivaaseen astumistaan Jeesus antoi tehtävän opetuslapsilleen ja meille kaikille häneen uskoville: ”Menkää ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni…” Öljymäellä, vähän ennen ristinkuolemaansa, hän rohkaisi opetuslapsiaan pitämään kiinni uskosta vaikeinakin aikoina. Monien rakkaus kylmenisi laittomuuksien keskellä. Hän rohkaisi kuitenkin seuraajiaan pysymään kestävinä loppuun saakka. Evankeliumin liekki ei sammuisi, vaan sitä julistettaisiin kaikille kansoille todistukseksi. Tähän Herramme meitä kutsuu – olemaan hänen viestinsä viejiä, kunnes hän saapuu noutamaan omansa kotiin.
Aimo Helminen, johtaja
Suomen Adventtikirkko

Jaa somessa: