Hyppää sisältöön

Rukousviikko 2021: Pysykää minun rakkaudessani, niin tuotatte paljon hedelmää 

Kahdeksan päivää rukousta ykseyden puolesta vuosittain aina samaan aikaan, 18.-25. tammikuuta. Kristittyjen ykseyden ekumeeninen rukousviikko on kansainvälinen rukousliike, joka on laajasti tunnettu meillä ja muualla. Sen perinteet ovat pitkät, sillä sitä on vietetty jo yli sata vuotta.

Vuoden 2021 rukousviikon kansainvälinen materiaali on valmisteltu Grandchampin luostariyhteisössä Sveitsissä. Viikon teema on Pysykää minun rakkaudessani, niin tuotatte paljon hedelmää (vrt. Johannes 15).

 
Rukous yhdistää vaikka fyysisesti emme voisikaan kokoontua. Jokainen voi liittyä mukaan maailmanlaajuiseen rukouspiiriin käyttämällä Raamatun mietiskelyjä rukouksia omassa hartauselämässään:

Aineistoon kuuluvat:

  • Raamatun mietiskelyt ja rukoukset kahdeksalle päivälle
  • Rukouspäiväjulistus ja rukouspäivien raamatuntekstit 2021
  • Johdanto vuoden 2021 teemaan
  • Ekumeenisen jumalanpalveluksen kaava


Ylläoleva, vapaehtoisen nuorten aikuisten ryhmän toteuttama rukousviikon videota voi vapaasti esittää erilaisissa tilaisuuksissa: Rukousviikon video Youtubessa.

Kuva- ja videomateriaalia viestintään Dropboxissa:

Materiaali on vapaasti ladattavissa käyttöön esimerkiksi seurakunnan tilaisuuksissa tai sosiaalisessa mediassa:
Kuva- ja videomateriaalia kahdeksalle päivälle (linkki vie Dropboxiin)

#ekumenia #ekumeeninenrukousviikko2021

Poimi myös vinkit ideapankista: Miten viettää ekumeenista rukousviikkoa seurakunnassa?

Rukousviikolla tapahtuu eri puolilla Suomea. Verkossa voi osallistua esimerkiksi Helsingin ekumeenisen toimikunnan järjestämään webinaariin maanantaina 18.1. ja Yle Radio1 lähettää rukousviikon ekumeenisen jumalanpalvelukseen Olarin kirkosta Espoosta sunnuntaina 24.1. klo 11.

Pienkeräys ekumeenisella rukousviikolla

Suomen Ekumeeninen Neuvosto (SEN) koordinoi rukousviikon viettämistä Suomessa. SEN:n toiminnan mahdollistamiseksi on käynnissä pienkeräys, jota voi mainostaa seurakuntalaisille, varsinkin kun kolehtia ei pystytä keräämään seurakunnan tilaisuuksissa rukousviikolla kokoontumisrajoitusten takia. Tiedot lahjoittamista varten löytyvät osoitteesta www.ekumenia.fi/lahjoita

Kansainvälisen aineiston suomennos: Mika K. T. Pajunen.
Aineisto ruotsiksi sivuillamme: Ekumeniska böneveckan på svenska
Englannin-, ranskan-, saksan- ja espanjankielinen materiaali löytyy Kirkkojen maailmanneuvoston sivuilta: Week of Prayer for Christian Unity 2021: Abide in my love and you shall bear much fruit

Lataa tästä ekumeenisen rukousviikon aineistovihko (pdf):

Jaa somessa: