Hyppää sisältöön

Rukousviikko 2017: Kristuksen rakkaus johtaa meidät sovintoon

Sovinnon syvin olemus on anteeksiantaminen ja -saaminen sekä rauha. Sovinto Jumalan kanssa on kristillisen uskon keskeinen sanoma. Jumala lähetti ainoan Poikansa Jeesuksen Kristuksen maailmaan, jotta ihmiset oppisivat hänessä tuntemaan Jumalan perimmäisen olemuksen, rakkauden. Kristuksessa ihminen saa osakseen Jumalan itsensä sovintona ja rakkautena.


Tämä ”Kristuksen rakkaus”, kuten Korinttilaiskirjeessä sanotaan, ”pakottaa meitä” rakastamaan edelleen ja edistämään sovintoa kaikkialla siellä, missä elämme. Rikkoutunut maailmamme kaipaa sovintoa, ihmissuhteiden sovittelua ja rauhaa eri ihmisryhmien välille. Ympärillämme oleva todellisuus kutsuu kristittyjä yhteiseen rauhan ja sovinnon työhön.

Vietämme perinteiseen tapaan kansainvälistä ekumeenista rukousviikkoa 18.−25. tammikuuta. Kahdeksan päivän rukousjakson teemana on: Kristuksen rakkaus johtaa meidät sovintoon.


Vuosi 2017 on reformaation merkkivuosi; tulee kuluneeksi 500 vuotta siitä, kun Martti Luther julkaisi teesinsä. Ekumeenisen rukousviikon aineisto on valmisteltu Saksassa, joten on luonnollista, että merkkivuosi ja reformaation historiallinen konteksti ovat vaikuttaneet aineiston rakentamisessa.

Kotimaamme itsenäistymisestä tulee kuluneeksi sata vuotta. Vuosi 2017 on myös Suomen Ekumeenisen Neuvoston juhlavuosi sen täyttäessä 100 vuotta. Vuoden aikana juhlimme sekä omaa historiaamme suomalaisina kirkkoina että katsomme eteenpäin yhteistyön merkeissä.

Tammikuun rukousviikko tarjoaa luontevat mahdollisuudet ekumeenisten juhlien järjestämiseen ja ennen kaikkea yhteiseen rukoukseen ja sovinnon sanoman esiin tuomiseen ja ykseyden rakentamiseen.

Englanninkielien alkuteksti: Reconciliation – The Love of Christ Compels Us

Suomennos: Mika K. T. Pajunen

Toimittajat: Mari-Anna Pöntinen, Veijo Koivula, Sirpa-Maija Vuorinen

Jaa somessa: