Hyppää sisältöön

Raamatullisten symbolien käyttö

Ekumeenisissa rukoushetkissä voidaan käyttää symboleita, kuten Raamattua, sytytettyä kynttilää ja suolaa ilmaisemaan visuaalisesti niitä suuria tekoja, joita olemme kastettuina kristittyinä kutsutut maailmalle julistamaan. Sekä suola että valo ovat Jeesuksen vuorisaarnassa käyttämiä evankeliumin kuvia (vrt. Matt. 5:13–16).

Ne kuvaavat kristillistä identiteettiämme: Te olette suola… Te olette valo… . Ja ne kuvaavat lähetystehtäväämme maan suolana… ja maailman valona…

Suola ja valo kuvaavat sitä, mitä meidän tulee kristittyinä antaa oman aikamme miehille ja naisille: otamme vastaan Jumalalta sanan, joka antaa maun muutoin ehkä niin kovin mauttomalta ja tyhjältä tuntuvalle elämälle; ja otamme vastaan armollisen sanan, joka johtaa ja auttaa ihmisiä näkemään ja ymmärtämään itsensä ja heidän maailmansa.

Latvian eri ekumeenisten hankkeiden edustajia pyydettiin pohtimaan valittua teemaa ja sitä, mitä he työssään olivat kokeneet. Heidän pohdintansa muodostavat perustan sille aineistolle, jota tarjoamme oktaavin kahdeksalle päivälle.

Jaa somessa: