Hyppää sisältöön

Luomakunnan ajan rukous 2021

Kaiken Luoja,
Me kiitämme sinua siitä, että rakkauden yhteydessäsi olet luonut planeettamme kodiksi kaikille. Pyhässä viisaudessasi teit Maan tuomaan moninaisuutta kaikelle elävälle, joka täytti maan, veden ja ilman. Luomistyön jokainen osa ylistää sinua ja välittää toinen toisestaan osana elämän verkkoa.
Psalminlaulajan kanssa me laulamme ylistystäsi, että talossasi ”on varpunenkin löytänyt kodin, pääskynen pesäpaikan, jossa se kasvattaa poikasensa.” Me muistamme, että sinä annoit ihmiselle tehtäväksi viljellä luomaasi niin, että kaikkea luomaasi kunnioitetaan, ja varjella kaikkien elinoloja osana maailman monimuotoisuutta.

Mutta tiedämme, että vallanhalumme ylittää planeettamme kestokyvyn. Kuluttamisemme on epätasapainossa maan elpymismahdollisuuksien kanssa. Elinympäristöt köyhtyvät ja katoavat. Lajit häviävät ja ekosysteemit tuhoutuvat. Siellä missä riutat, luolat, vuorenhuiput ja merensyvänteet kerran kukoistivat elämää, erämaat ja aavikot ovat tyhjiä, kuin ei-luotuja. Perhekuntia siirretään kodeistaan epävarmuuden ja konfliktien takia, pakolaisiksi rauhaa etsimään. Eläimet pakenevat tulipaloja, aavikoitumista ja nälkää, vaeltavat etsien uutta kotia, missä elää ja kasvattaa pentunsa.

Tämän Luomakunnan ajan aikana rukoilemme, että luovan Sanasi henkäys voisi muuttaa sydämemme niin kuin vesi syntyessämme ja kasteessamme. Anna meille uskoa seurata Kristusta oikeudenmukaiseen maailmaan osana siunattua yhteisöä. Vahvista meitä armossasi vastaamaan kutsuun ja sitoutumaan yhteisen kotimme suojelemiseen. Viljellessämme ja varjellessamme ilahduta sydämiämme tuntemaan, että osallistumme sinun Pyhän Henkesi kanssa maan kasvojen uudistamiseen ja turvaamme kodin kaikille.
Hänen nimessään, joka tuli julistamaan hyvää sanomaa kaikilla luoduille, Jeesuksen Kristuksen nimessä.
Aamen.

Lisää aineistoa:

Jaa somessa: