Hyppää sisältöön

Luomakunnan ajan rukous 2020

Elämän Luoja,

Sanastasi maa kasvoi siementä tekeviä kasveja ja erilaisia hedelmäpuita. Joet, vuoret, mineraalit, meret ja metsät ylläpitivät elämää. Kaikkien silmät katsoivat sinuun ja sinä täytit kaikkien elävien tarpeet. Kaikkina aikoina maa on ylläpitänyt elämää. Planetaarisen syklin, päivien ja vuodenaikojen, uudistumisen ja kasvun kautta sinä avaat kätesi antaaksesi luoduillesi ruoan ajallaan.

Viisaudessasi sinä annoit lepopäivän; levolle pyhitetyn ajan kiitokseksi kaikesta siitä, mitä olet luonut; ajan vapauttamaan meidät loputtomasta kuluttamisesta; ajan, jolloin maa ja kaikki luodut voivat levätä tehokkuuden haavoista. Nykyinen elämäntapamme ylittää planeetan kantokyvyn. Kasvun tarpeemme ja päättymätön tuotannon ja kuluttamisen kehämme kuluttaa loppuun maailmamme. Metsät katoavat, pintamaa rapautuu, niityt häviävät, aavikot laajenevat, meret happamoituvat, myrskyt voimistuvat. Me emme ole antaneet maan pyhittää lepopäivää, eikä maa pysty uusiutumaan.

Tänä Luomakunnan aikana me pyydämme rohkeutta antaa lepopäivä planeetallemme. Vahvista meitä uskossa ja luottamuksessa sinun johdatukseesi. Innosta meitä jakamaan se, mitä olemme saaneet. Opeta meitä tyytymään siihen, mikä on tarpeeksi. Ja kun julistamme Maan riemuvuotta, lähetä Pyhä Henkesi uudistamaan luomakunnan kasvot.

Jeesuksen Kristuksen nimessä, Hänen, joka tuli julistamaan hyvän sanoman koko luomakunnalle,

Aamen.

Jaa somessa: