Hyppää sisältöön

Luomakunnan aika 1.9.–4.10.2020 teemana Maan riemuvuosi

Luomakunnan aikaa vietetään vuonna 2020 teemalla Maan riemuvuosi. Suomen Ekumeeninen Neuvosto julkaisee suomennoksen kansainvälisen materiaalin keskeisimmistä osista. Käännöksen on laatinut Kati Pirttimaa.

Johdanto

Kiitos, että tuot yhteisösi Luomakunnan aikaan. Joka vuosi syyskuun ensimmäisestä päivästä lokakuun neljänteen kristittyjen perhe liittyy maailmaanlaajaan rukouksen juhlaan ja toimintaan yhteisen kotimme suojelemiseksi.

Kristuksen seuraajina eri puolilta maailmaa jaamme yhteisen tehtävän Jumalan luoman varjelijoina. Näemme, että hyvinvointimme on kietoutunut yhteen luomakunnan hyvinvoinnin kanssa. Riemuitsemme mahdollisuudesta pitää huolta yhteisestä kodistamme sekä sisaristamme ja veljistämme, jotka jakavat tämän kodin kanssamme.

Tänä vuonna luomakunnan ajan teema on Jubilee for the Earth – Maan riemuvuosi. Kutsumme sinut mukaan pohtimaan kiinteää yhteyttä maapallon levontarpeen ja ekologisen, taloudellisen, sosiaalisen ja poliittisen elämän välillä. Tänä erityisenä vuonna tarve oikeudenmukaiseen ja kestävään systeemiin on noussut esiin globaalin COVID-19 pandemian kauaskantoisina vaikutuksina. Me tarvitsemme moraalista ajattelua tämän riemuvuoden jatkoksi.

Tämä opas auttaa perehtymään Luomakunnan aikaan ja suunnittelemaan sen viettämistä. Lisää resursseja, webinaareja ja rukoushetkiä, Facebook-ryhmä ja valokuvia on saatavissa netissä. Voit vierailla osoitteessa www.seasonofcreation.org saadaksesi kaikki (englanninkieliset) materiaalit käyttöösi.

Suomennos PDF-tiedostona:

Jaa somessa: