Hyppää sisältöön

Lähetyspyhä 9.–11.10.2010. Teemana Usko ja epäusko

Kristittyjen yhteistä ekumeenista lähetyspyhää vietetään 9.-10.2010. Suomen Ekumeeninen neuvosto (SEN) ja Suomen lähetysneuvosto (SLN) ovat nimenneet työryhmän valmistelemaan aineiston lähetyspyhää varten. Aineisto on nyt käsillä ja kirjoittajina on eri kirkkokuntien jäseniä.

Vuosi 2010 on lähetystyön historian kannalta merkittävä. Tuleehan tänä vuonna kuluneeksi sata vuotta Edinburghin lähetyskonferenssista. Edinburghin konferenssi oli sysäys ekumeeniselle kehitykselle, joka johti myöhemmin Kirkkojen maailmanneuvoston perustamiseen (1948).

Nyt sata vuotta ensimmäisestä Edinburghin kokouksesta kirkot ja niiden lähetystyö ovat taas uusien haasteiden edessä. Kristinuskon painopisteen siirtyminen pohjoisesta ja lännestä etelään ja itään luo kokonaan uudenlaisen tilanteen.

Kesäkuussa kokoontuneen Edinburghin juhlakokouksen ohella myös toinen merkittävä lähetystyön kokoontuminen sijoittuu vuodelle 2010. Lausannen liike ja World Evangelical Alliance järjestävät maailmanlaajan kokouksen The Third Lausanne Congress on World Evangelization Kapkaupungissa Etelä-Afrikassa 16.–25.10.2010. Sielläkin etsitään lähetystyön suuntaa tulevaisuuteen.

Tämän aineiston tavoitteena on tukea seurakuntia ja muita yhteisöjä ekumeenisen lähetyspyhän valmistelussa.

Hyvän Jumalan runsasta siunausta ekumeenisen lähetyspyhän viettoon

toivottaen

Työryhmä

Markku Kotila (SLN, SPS, lut.), Kirsti Kosonen (SLN, SLS, lut.), Jari Portaankorva (SVKN, bapt.), Aimo Helminen (SVKN, adv.), Toan Tri Nguyen (SEN, kat.), Outi Vasko (SEN, ort.)

Raamatun tekstit:

Ps. 78:1–18, 1. Moos. 15:1-6, Room. 4:16–25, Mark. 2:1–12

Aineistossa:

Mitä isämme meille opettivat, Martti Asikainen ja Satu Toukkari

Abraham, uskon esikuva, Teemu Sippo SCJ

Vertaus viinitarhan vuoraajista, Hannu Hirvonen

Rukous kirkon ja sen lähetyksen puolesta

Herran rukous, ekumeeninen sanamuoto

Jaa somessa: