Hyppää sisältöön

Lähetyspyhä 2022: Kristityn vapaus

Kristittyjen yhteistä ekumeenista lähetyspyhää vietetään vuosittain lokakuun toisena viikonvaihteena. Tänä vuonna lähetyspyhän ajankohta on 8.-9.10.2022. Lähetyspyhää on vietetty vuodesta 1999 alkaen. Tämän vuoden teema on Kristityn vapaus.


Lähetyspyhä kehottaa rukoilemaan yhteisen lähetystehtävän puolesta. Lähetystyö on koko Kristuksen kirkon yhteinen tehtävä yli kirkkokuntarajojen.

Ekumeeninen lähetyspyhä antaa mahdollisuuden tutustua oman seurakunnan ja muiden seurakuntien lähetystyöhön. Yhteisen lähetyspyhän vietto muistuttaa meitä yhteisen todistuksen, rauhan ja sovinnon merkityksestä. Voimme todistaa yhteisesti ylösnousseesta Kristuksesta, jotta maailma uskoisi.
Samalla paikkakunnalla olevat eri seurakunnat voivat rukoilla oman ja sisarseurakuntien lähetystyön puolesta. Seurakunnat voivat järjestää yhteisiä tilaisuuksia, jossa kerrotaan eri kirkkojen lähetystyöstä tai kutsua vierailulle toisen kirkkokunnan edustajan kertomaan lähetystyöstä. Ekumeenisen lähetyspyhän materiaalia voi käyttää erilaisissa lähetystyön tilaisuuksissa pitkin syksyä.
Lähetyspyhän aineiston on valmistellut työryhmä, johon Suomen Ekumeeninen Neuvosto, Suomen Lähetysneuvosto ja Suomen vapaakristillinen neuvosto ovat nimenneet edustajansa.
Siunattua yhteistä lähetyspyhää!
Mayvor Wärn-Rancken, pääsihteeri
Suomen Ekumeeninen Neuvosto

Lähetyspyhän aineisto pdf-tiedostona:

Jaa somessa: