Hyppää sisältöön

Lähetyspyhä 2021: Usko ja epäusko

Kristittyjen yhteistä ekumeenista lähetyspyhää vietetään 9.-10.10.2021. Tämän vuoden teema on Usko ja epäusko. Kirkot saavat viettää yhteistä lähetyspyhää ja muistaa että, uskomme perusta on ylösnoussut Kristus. Evankeliumitekstissä Jeesus kutsuu seuraajakseen kaikkia ihmisiä: ” Jos jonkun on jano, tulkoon minun luokseni ja juokoon! Joka uskoo minuun, hänen sisimmästään kumpuavat elävän veden virrat, niin kuin kirjoituksissa sanotaan”. Hän, joka kutsuu on Jumalan Poika, joka on luvannut antaa iankaikkisen elämän niille, jotka uskovat Häneen. Jumala rakasti maailmaa niin paljon, että hän antoi meille Poikansa. Usko Kristukseen on myös lahja, jonka saamme antaa eteenpäin muille.

Ekumeenista lähetyspyhää voi viettää yhdessä muiden kirkkokuntien kanssa. Yhteinen usko Kristukseen yhdistää kaikki kristityt yli kirkkokuntarajojen. Uskoa voidaan jakaa muiden kanssa. Lähetyspyhän materiaali ei ole aikaan sidottu ja sitä voidaan käyttää muissa yhteyksissä. Lähetyspyhän aineiston on valmistellut työryhmä, johon Suomen Ekumeeninen Neuvosto, Suomen Lähetysneuvosto ja Suomen vapaakristillinen neuvosto ovat nimenneet edustajansa.

Siunattua ekumeenista lähetyspyhää. Olkoon se juhla, joka kertoo Jumalan rakkaudesta ja yhteisestä uskostamme Kristukseen.

Mayvor Wärn-Rancken

pääsihteeri

Suomen Ekumeeninen Neuvosto

Lue lisää Lähetyspyhästä

Lähetyspyhän aineisto 2021:

Voit ladata aineiston myös pdf-tiedostona tästä:


Seurakunnille suositellaan lisäksi Rukous2025-liikkeen tuottamaa materiaalia tueksi lähetystyön puolesta rukoilemiseen lähetyspyhän yhteydessä. Materiaali on ladattavissa ilmaiseksi sivuilta www.rukous2025.fi > Syvenny > Tilaa materiaalia.

Kirjoittajat

Aimo Helminen, kirkonjohtaja, Suomen Adventtikirkko

Jukka Norvanto, lähetysteologi, Lähetysyhdistys Kylväjä

Isä Toan Tri Nguyen, Pyhän Ristin seurakunnan kirkkoherra, Katolinen kirkko Suomessa

Kirsi-Maria Susuna, kanttori, Helsingin ortodoksinen seurakunta

Jaa somessa: