Hyppää sisältöön

Lähetyspyhä 2020: Rakkauden kaksoiskäsky

Kristittyjen yhteistä ekumeenista lähetyspyhää vietetään 10.-11.10.2020 teemalla Rakkauden kaksoiskäsky. Kirkot ja kristityt kaikkialla saavat osallistua Jumalan missioon, Missio Dei. Jumalan missio on rakkauden missiota, jonka kautta koko luomakunta on luotu iloksi myös ihmisille. Rakkauden kautta Jumala lähetti Poikansa vapauttamaan langenneen maailman ja rakkauden kautta Pyhä Henki kutsuu, hoitaa ja parantaa. Rakkaus liittää meidät osallisiksi Jumalan rakkaudesta ja lähettää palvelemaan rakkaudessa lähimmäistä. Rakkauden kaksoiskäsky muistuttaa meitä tästä rakkauden tehtävästä. Hänen ominaan saamme pysyä rakkauden lähteellä ja ammentaa siitä joka päivä työhömme ja tehtäväämme iloa.

Ekumeenista lähetyspyhää suunnitellessamme on hyvä toteuttaa sitä yhdessä toisten kirkkokuntien kanssa. Rakkaus liittää meidät toisiimme ja tämä yhteys, kuten Jeesus sanoo, on todistus maailmalle.

Lähetyspyhän aineisto ei ole aikaan sidottua ja sitä voidaan käyttää myös muissa yhteyksissä. Ekumeenisen aineiston on valmistanut työryhmä, johon Suomen Ekumeeninen Neuvosto, Suomen Lähetysneuvosto ja Suomen vapaakristillinen neuvosto ovat nimenneet edustajansa.

Siunatkoon Jumala ekumeenisen lähetyspyhänne. Olkoon se rakkauden, lähimmäisyyden ja ykseyden juhla!

Mari-Anna Auvinen

pääsihteeri

Suomen Ekumeeninen Neuvosto

Tulostettava pdf-aineistovihko:

Om ekumeniska missionshelgen på svenska

Jaa somessa: