Hyppää sisältöön

Lähetyspyhä 2019: Kiitollisuus

Kristittyjen yhteistä ekumeenista lähetyspyhää vietetään 12.-13.10.2019 teemalla Kiitollisuus. Ekumeeninen kirkkojen yhteinen lähetys on elpynyt Kirkkojen maailmanneuvoston Arushan kokouksen jälkeen keväällä 2018. Kiitollisina vietämme tänä vuonna kansallista Suomen Lähetysneuvoston 100-vuotisjuhlaa 12.10.

Vanhan testamentin teksti muistuttaa: ”Palaa minun luokseni, minä olen lunastanut sinut vapaaksi.” Hän, joka kutsuu, on vapauttanut. Hän täyttää meidät kiitollisuudella ja ilolla. Vapautuksen sanoma kuljettaa kirkkoja sekä sisäänpäin että ulospäin, kuten paavi Franciscus muistuttaa: yhteyteen Kristuksen ja toistemme kanssa sekä ulos maalimaan: anteliaisuuteen, oikeudenmukaisuuteen ja rauhaan.

Ekumeenista lähetyspyhää on hyvä suunnitella ja viettää yhdessä toisten kirkkokuntien kanssa. Kiitollisuus antaa omastaan ja jakaa iloa muiden kanssa.

Lähetyspyhän aineisto ei ole aikaan sidottua ja näin sitä voidaan käyttää myös muina aikoina.

Lähetyspyhän aineiston on valmistanut työryhmä, johon Suomen Ekumeeninen Neuvosto, Suomen Lähetysneuvosto ja Suomen vapaakristillinen neuvosto ovat nimenneet edustajansa.

Siunatkoon Jumala ekumeenisen lähetyspyhänne. Olkoon se kiitollisuuden ja ilon juhla!

Mari-Anna Auvinen

pääsihteeri

Suomen Ekumeeninen Neuvosto

Lähetyspyhän aineisto liitteessä pdf-tiedostona.


Jaa somessa: