Hyppää sisältöön

Lähetyspyhä 2018: Jeesuksen lähettiläät

Kristuksessa rakkaat sisaret ja veljet, ekumeenista lähetyspyhää vietetään lokakuun toisena viikonvaihteena, joka tänä vuonna on 13.-14.10. Lähetyspyhän teema on evankelisluterilaisen kirkon sunnuntaiaiheiden mukaisesti Jeesuksen lähettiläät.

Tämän vuoden maaliskuussa Kirkkojen maailmanneuvosto järjesti missiologisen konferenssin Arushassa Tansaniassa. Konferenssin teema oli Moving in the Spirit: Called to Tranforming Discipleship, ‘Kutsu muutoksen opetuslapseuteen Hengen kuljettamina’. Tämä opetuslapseus, johon meitä kaikkia kutsutaan, muuttaa meitä sisältäpäin avaamaan koko elämämme Jumalan Hengen puhdistavaan, uudistavaan ja rakastavaan yhteyteen. Hengen vaikutuksesta liitymme myös toinen toiseemme. Jumalan missio, Missio Dei, kuljettaa kirkkoaan maailmassa Jeesuksen askeliin: rakastavaan rinnalla kulkemiseen köyhien ja kärsivien kanssa.

Tämän vuoden lähetyspyhä kutsuu seurakuntia avaamaan ovensa niille lähimmäisille, jotka tarvitsevat rakkauttamme. Ekumeenista lähetyspyhää on hyvä suunnitella ja viettää yhdessä toisten kirkkokuntien kanssa. Pienistä yhteisistä asioista voi kasvaa ilon ja yhteyden juhla. Johanneksen evankeliumissa Jeesus kehottaa anomaan, “että teidän ilonne olisi täydellinen”. Tästä ilosta puhuu myös paavi Franciscus kirjasessaan Evankeliumin ilo. Tähän ilon opetuslapseuteen meitä kaikkia kutsutaan ja meidän kauttamme muita.

Siunatkoon Jumala ekumeenisen lähetyspyhänne. Olkoon se yhteistyön ja ilon juhla!

Mari-Anna Auvinen

pääsihteeri

Suomen Ekumeeninen Neuvosto

Lähetyspyhän aineisto liitteessä pdf-tiedostona.

Jaa somessa: