Hyppää sisältöön

Laajenna paikallisekologista ymmärrystäsi Maan katselun avulla

Ignatiaaninen Katselu on tapa tutkia jotakin ja olla rukoilevan ihmettelyn tilassa. Kysymysten kautta sinua kutsutaan pohtimaan Jumalan läsnäoloa ja hyvyyttä, jossa sinäkin olet. Tämän Luomakunnan ajan aikana voit hiljentyä paikallisen ympäristön äärellä. Voit tehdä tämän harjoituksen yksin tai ryhmässä.


Valitse sopiva paikka hiljentymiseen. Metsä. Joki. Katu, jonka lähellä on luontoa. Kaupunginpuisto. Pelto. Kukkula. Etsi sopiva paikka, jossa voit levätä. Hiljenny tavalla, joka on sinulle luonteva. Kutsu Pyhä Viisaus avaamaan sydämesi silmät. Kun olet valmis, voit pohtia seuraavia kysymyksiä.

1. Tule tietoiseksi Jumalan läsnäolosta paikassa, jossa rukoilet

Miten Jumala on läsnä täällä? Miten kaikki ympärilläsi näkemäsi elämä heijastaa Jumalan Henkeä? Miltä tuntuu, kun ajattelet, että Pyhä Henki on täyttänyt tämän paikan ikuisuuksien ajan, jokaisessa luodussa, joka on ollut täällä aikojen alusta, on täällä nyt kanssasi ja on täällä tulevaisuudessa muitten luotujen kanssa? Miltä tuntuu, kun ajattelet, että sinä, luotu, kuulut tähän paikkaan, olet luotu samasta hiilestä, hengität samaa ilmaa, saat ravinnon samoista sykleistä ja elämänprosesseista ja elät samasta Luojan Hengestä?

2. Pohdi paikan ekologisia syklejä kiitollisuudella siitä, mitä kaikkea ne tuottavat

Mitä ravinteiden kiertoa tämä paikka tukee? Onko tämä valuma-alue, joka suodattaa vettä? Onko tämä metsä, joka sitoo ravinteita? Onko tämä niitty tai pelto, joka sitoo typpeä? Onko tämä vihreä ympäristö, joka sitoo hiilidioksidia ja puhdistaa ilmaa? Mitkä kasvit, eläimet, mikrobit ja mineraalit saavat suojansa täällä? Miten ne palvelevat olemassaolollaan koko maapalloa? Anna kiitollisuuden kaikesta tämän paikan tarjoamasta täyttää sinut.

3. Kiinnitä huomiosi siihen, mitä tunnet, kun mietit tämän paikan haurautta ja terveyttä

Onko ekosysteemi terve? Mikä uhkaa tämän ekosysteemin tasapainoa? Mitkä ovat avaimia tasapainon ylläpitämiseen? Mitä ekologista lokeroa ja moninaisuutta pitää suojella, jotta tämän paikan elinympäristön terveys säilyy? Mitkä tekijät uhkaavat tämän ekosysteemin tasapainoa? Mitä tunnet, kun ajattelet elämän haurautta, joka on sidoksissa tämän paikan terveyteen? Mikä on sinun panoksesi tasapainon säilyttämiseksi?

4. Valitse jokin asia tässä paikassa ja rukoile sen puolesta, sille lepoa ja uudistumista

Kun ajattelet millä tavoin tämä paikka on stressattu, mitä se tarvitsee levätäkseen, palautuakseen ja uudistuakseen? Mitä pitää suojella, jotta paikka voi parantua? Mitä pitää palauttaa ennalleen? Rukoile paikan puolesta ja viisautta sen suojelemiseen.

5. Pohdi omaa vastaustasi. Miten voit edistää tämän paikan lepoa?

Miten identifioit itsesi suhteessa tähän paikaan? Mitä olet oivaltanut siitä, mitä tämän paikan suojelu edellyttää? Mikä on myötätunnon tekosi, joka edistää tämän paikan suojelua?

***
Lisää aineistoa:

Jaa somessa: