Jokainen voi liittyä mukaan maailmanlaajuiseen rukouspiiriin käyttämällä Raamatun mietiskelyjä rukouksia omassa hartauselämässään. Hyvä lähtökohta ekumeenisia tilaisuuksia suunnitellessa on vieraanvaraisuus ja se kantava ajatus, että kaikki mikä voidaan tehdä yhdessä toisten seurakuntien kanssa, tehdään yhdessä. Tämä asenne avaa paljon mahdollisuuksia myös ekumeenisella rukousviikolla. Tälle sivulle on poimittu Paikallisen ekumenian ideapankista erityisesti rukousviikolle soveltuvia ideoita, ideapankista löytyy runsaasti ideoita ekumeenisiin tilaisuuksiin koko vuoden ajaksi. Tutustu myös Ekumenia hyvät tavat -tiivistykseen ekumeenisen toiminnan lähtökodista.
- Ekumeeninen neuvosto julkaisee aineistoa kahdeksalle päivälle suomeksi ja ruotsiksi. Se sisältää kansainvälisesti tuotetun aineiston tekstit rukousviikon jokaiselle päivälle. Tekstejä voi käyttää mm. hartauksissa, puheen juurina, meditaatiossa.
- Seurakuntia kehotetaan kantamaan rukousviikolla kolehti ekumeeniselle työlle Suomen Ekumeenisen Neuvoston kautta.
- Ekumeenisia kirkkovaelluksia ristikulkueineen järjestetään monilla paikkakunnilla. Vuoden kylmimmällä viikolla Suomen kristityt kulkevat monella paikkakunnalla pyhäköistä toiseen ja toivottavat toinen toisensa tervetulleiksi yhteiseen rukoukseen ja vieraanvaraisuuden pöytään.
- Ekumeeninen päivärukous kristittyjen ykseyden rukousviikolla, koko viikon ajan yhdessä kirkossa siten, että kunakin päivänä rukouksen toimittaja on eri kirkkokunnasta. Kirkko, jossa hartaudet pidetään, vaihtuu vuosittain.
- Ekumenia kutsuu kristittyjä liikkeellä oloon, joka saa voimansa keskinäisestä kunnioituksesta, vieraanvaraisuudesta ja sovinnosta. Yhdessä toimiminen on todistusta lähimmäisille kotikadun varrella, kotimaassa ja maailmassa.
- Monilla paikkakunnilla järjestetään myös ekumeenisia jumalanpalveluksia, hartauksia sekä musiikki- ja keskusteluiltoja.
- Ekumeeninen raamattuilta, joka voidaan järjestää yhteistyössä Suomen Pipliaseuran kanssa. (Esimerkiksi Tampereella järjestetyissä illoissa ohjelmassa on ollut raamatunkohdan lukeminen, sen käsitteleminen ja yhteinen laulaminen)
- Bibliodraamalla toteutetut hartaudet tai työskentelyt
- Ekumeeninen hautausmaakierros
- Ekumeeninen kirkkokonsertti
- Ekumeeninen runo- ja musiikki-ilta
- Ekumeeninen kirkkotaidenäyttely
- Ekumeeninen kuoro
- Teetupa, kahvila tai yökahvila, jossa mukana bändi tai puhujia eri seurakunnista
- Erilaisten rukoustraditioiden esittely (esim. yhteistyössä maahanmuuttajien ja turvapaikanhakijoiden kanssa)
- Yhteistyö paikallisen pakolaiskeskuksen kanssa, esim. keskustelua uskontojen ja kulttuurien kohtaamisesta, hartaushetkiä yhdessä maahanmuuttajien kanssa
- Pyhä Henrikin päivä (19.1.) tarjoaa niin ikään mahdollisuuden järjestää yhteinen jumalanpalvelus tai muuten ottaa huomioon kristittyjen ykseys jumalanpalveluksessa.