Hyppää sisältöön

Kolmas päivä – Sitoutuminen apostolien opetukseen yhdistää meitä

Tekstit

Jes. 51:4—8

Kuuntele minua, kansani.

Ps. 119:105—112

Sinun sanasi on lamppu, joka valaisee askeleeni.

Room. 1:15—17

Haluaisin päästä julistamaan evankeliumia.

Joh. 17:6—19

Minä olen ilmoittanut sinun nimesi.

Selitys

Jerusalemin seurakuntaa Apostolien teoissa yhdisti sitoutuminen apostolien opetukseen huolimatta sen jäsenten rikkaasta kieli- ja kulttuurikirjosta. Apostolien opetuksen muodostaa heidän todistuksensa Herran Jeesuksen elämästä, opetuksesta, julistuksesta, kuolemasta ja ylösnousemuksesta. Heidän opetustaan apostoli Paavali kutsuu yksinkertaisesti evankeliumiksi. Apostolien opetuksesta on esimerkkinä apostoli Pietarin helluntaipäivän saarna Jerusalemissa. Viittaamalla profeetta Joeliin hän liittää seurakunnan Raamatun kertomukseen Jumalan kansasta vetäen meidätkin mukaan kertomukseen, joka alkaa jo luomisesta.

Hajaannuksesta huolimatta Jumalan sana kokoaa meidät yhteen ja yhdistää meitä. Apostolien opetus, ilosanoma koko täyteydessään, oli ykseyden ytimessä Jerusalemin ensimmäisen seurakunnan moninaisuudessa. Jerusalemin kristityt muistuttavat nyt, ettei ensimmäistä seurakuntaa yhdistänyt vain apostolien opetus vaan sitoutuminen siihen opetukseen. Sitoutumista ilmentää, että apostoli Paavali kuvailee evankeliumia Jumalan pelastavaksi voimaksi.

Profeetta Jesaja muistuttaa, että Jumalan opetus on erottamaton osa Jumalan ”oikeutta kansojen valoksi”. Tai kuten psalminkirjoittaja rukoilee: ”Sinun sanasi on lamppu, joka valaisee askeleeni, se on valo minun matkallani. Sinun liittosi on ikuinen perintöni, siitä minun sydämeni iloitsee.”

Rukous

Valon Jumala, kiitämme sinua siitä, että olet ilmaissut totuutesi Jeesuksessa Kristuksessa, elävässä Sanassasi, jonka olemme saaneet apostolien opetuksen kautta, alkaen Jerusalemista. Anna Pyhän Henkesi edelleen pyhittää meitä Poikasi totuudessa, jotta hänen yhdistäminään voisimme yhä lujemmin sitoutua sanaan ja yhdessä palvella valtakuntaasi nöyryydessä ja rakkaudessa. Rukoilemme Kristuksen nimessä. Aamen.

Jaa somessa: