Hyppää sisältöön

Kolmas päivä:  Kristuksen läsnäolo villitsee koko maailman

”Kuullessaan tästä kuningas Herodes pelästyi, ja hänen kanssaan koko Jerusalem. ” (Matt 2:3)


Lukukappaleet

Neh. 4:15-17 Näin me jatkoimme työtä aamun koitosta siihen asti, kun tähdet syttyivät taivaalle

Ps. 2:1-10 Miksi kansat kapinoivat…?

2. Tes. 2:13-3:5 Mutta Herra on uskollinen, ja hän on vahvistava teitä

Matt. 2:1-5 Herodes pelästyi, ja hänen kanssaan koko Jerusalem

Mietiskely

Herra on saapunut keskuuteemme. Kristuksen tuleminen järkyttää maailmanmenoa. Toisin kuin monet kansalliset johtajat Herra saapuu nöyryydessä ja tuomitsee pahan epäoikeudenmukaisuuden ja sorron, jonka voiman ja aseman himo saa aikaan. Jeesuksen tuleminen kutsuu parannukseen ja elämänmuutokseen, joka vapauttaa ihmiset kaikesta siitä, mikä riistää heiltä ihmisarvoa ja tuottaa kärsimystä. Jeesus näyttää, että Jumala on kärsivien kanssa, koska jokaisella on ihmisarvo Jumalan rakkaana lapsena. Jeesuksen läsnäolo synnyttää siten pelkoa, koska hän keikuttaa rikkaiden ja mahtavien venettä, niiden, jotka toimivat vain oman etunsa hyväksi ja kieltävät yhteisen hyvän. Mutta niille, jotka toimivat rauhan ja ykseyden hyväksi Kristuksen tuleminen tuo toivon valon.

Tänään meitä kutsutaan sitoutumaan toimimaan rakentavasti, että oikeudenmukaisuus voisi toteutua maailmassamme. Tämä merkitsee sitä, että meidän täytyy pysähtyä pohtimaan ja tunnistaa ne hetket, jolloin omat tiemme eivät ole olleet Jumalan oikeudenmukaisuuden ja rauhan teitä. Kun kristityt tekevät yhdessä työtä oikeudenmukaisuuden ja rauhan puolesta, ovat yrityksemme voimakkaampia. Ja kun kristityt tällä tavoin tekevät työtä yhdessä, tulee myös rukousvastaus kristittyjen ykseyden puolesta näkyväksi siten, että muutkin voivat tunnistaa Kristuksen läsnäolon maailmassa tänään. Me voimme tekojemme ja toimintamme kautta tuoda toivon valoa niin monille, jotka edelleen elävät poliittisen epävarmuuden, sosiaalisen köyhyyden ja rakenteellisen sorron pimeydessä. Hyvä uutinen on, että Jumala on uskollinen. Hän vahvistaa ja varjelee meitä aina pahalta sekä innoittaa työskentelemään toisten hyvän puolesta ja erityisesti niiden, jotka elävät kärsimyksen, vihan, väkivallan ja kivun pimeydessä.

Rukous

Oi Herra, sinä olet johtanut meidät ulos pimeydestä Jeesuksen luo. Sinä olet valaissut toivon tähdellä elämämme. Auta meitä sitoutumaan yhdessä sinun rakkauden, oikeudenmukaisuuden ja rauhan hallintosi tuomiseen ja siten olemaan toivon valona kaikille niille, jotka elävät ahdistuksen ja epätoivon pimeydessä. Tartu meitä kädestä, Herra, että voisimme nähdä sinut arkipäivässämme. Poista pelkomme ja ahdistuksemme, kun seuraamme sinua. Anna valosi loistaa meille ja sytytä sydämemme palamaan, että rakkautesi ympäröisi meitä lämmöllään. Nosta meidät luoksesi, sinä joka luovuit omastasi meidän vuoksemme niin, että meidän elämämme voisivat ylistää sinua, Isä, Poika ja Pyhä Henki. Aamen.

***


Ensimmäinen päivä: Nosta meidät ja tuo täydelliseen valoosiToinen päivä: Nöyrä johtajuus kaataa raja-aidat ja rakentaa rakkautta

Jaa somessa: