Hyppää sisältöön

Kahdeksas päivä: Yhteen liittyneinä Kristuksen kuninkuudessa  

Sen, joka voittaa, minä annan istua kanssani valtaistuimellani. (Ilm. 3:21)

Tekstit

1. Aikak. 29.10–13 Sinun vallassasi on tehdä suureksi ja väkeväksi kenet tahdot.

Ps. 21:1–7 Sinä painoit hänen päähänsä kultaisen kruunun.

Ilm. 3:19–22 Sen, joka voittaa, minä annan istua kanssani valtaistuimellani.

Joh. 12:23–26 Isä kunnioittaa sitä, joka palvelee minua.

Meditaatio

Jeesus Kristus on kuolleista ylösnousseiden esikoinen. Hän on alentanut itsensä ja hänet on korotettu. Kristus ei omi voittoaan, vaan jakaa valtansa ja korotuksensa kaikkien ihmisten kanssa.

Daavidin hymni, syntynyt kuninkaan ja kansan riemusta ennen kuin temppeli rakennettiin, ilmaisee sen totuuden, että kaikki tapahtuu armosta. Maallinenkin kuningaskunta voi olla kuva Jumalan valtakunnasta, jonka vallassa on tehdä suureksi ja väkeväksi kenet tahtoo.

Kuninkaan kiitospsalmi jatkaa tätä ajatusta. Kristillinen perinne antaa sille myös messiaanisen merkityksen: Kristus on todellinen kuningas, täynnä siunausta ja elämää, Jumalan täydellinen läsnäolo ihmisten keskellä. Tietyssä mielessä tämä kuva voi viitata ihmisiinkin. Eivätkö ihmiset olekin luomakunnan korkein saavutus? Eikö Jumala haluakin, että meistä tulisi ”Jumalan perillisiä yhdessä hänen Poikansa kanssa” ja ”hänen kuninkaallisen perhekuntansa jäseniä”?

Ilmestyskirjan kirjeet seitsemälle paikallisseurakunnalle muodostavat viestin kirkolle kaikkina aikoina ja kaikkialla. Ne, jotka päästävät Kristuksen kotiinsa, saavat kaikki kutsun osallistua ikuisen elämän pitoihin. Lupaus saada istua valtaistuimella, mikä aiemmin annettiin kahdelletoista apostolille, on nyt laajennettu koskemaan kaikkia, jotka ovat voittoisia.

Missä minä olen, siellä on oleva myös palvelijani. Voimme liittää Jeesuksen sanat minä olen Jumalan nimeen, jota ei lausuta. Jeesuksen palvelija, jota Isä kunnioittaa, on oleva siellä, missä hänen Herransa on; hän, joka on istuutunut Isän oikealle puolelle hallitakseen.

Kristityt ovat tietoisia siitä, että ykseys heidän välillään — vaikka vaatiikin inhimillisiä ponnisteluja — on ennen kaikkea Jumalan lahja. Se on osuutta Kristuksen voittoon synnistä, kuolemasta ja pahasta, joka aiheuttaa hajaannusta. Osallisuutemme Kristuksen voitosta täydellistyy taivaassa. Yhteisen evankeliumista todistamisemme tulisi näyttää maailmalle Jumala, joka ei rajoita tai nujerra meitä. Meidän tulisi ilmoittaa uskottavalla tavalla oman aikamme ja aikakautemme ihmisille, että Kristuksen voitto ylittää kaiken, mikä estää meitä kokemasta elämän täyteyttä hänessä ja keskenämme.

Rukous

Kaikkivaltias Jumala, kaikkien hallitsija, opeta meitä mietiskelemään kunniasi arvoitusta. Suo, että ottaisimme lahjasi vastaan nöyrästi ja jokaisen ihmisarvoa kunnioittaen. Antakoon Pyhä Henkesi meille voimaa edessä oleviin hengellisiin taisteluihin, jotta yhtenä Kristuksessa voisimme hallita hänen kanssaan kunniassa. Suo meille tämä hänen kauttaan, joka alensi itsensä ja joka korotettiin; joka elää sinun ja Pyhän Hengen kanssa, iankaikkisesta iankaikkiseen. Aamen.

Kysymyksiä pohdittaviksi

1. Millä tavoin elämässämme ilmenevät vääränlainen nöyryys ja maallisen kunnian himo?

2. Kuinka ilmaisemme yhdessä uskomme Kristuksen valtakuntaan?

3. Kuinka elämme todeksi toivomme Jumalan tulevasta valtakunnasta?

Jaa somessa: