Hyppää sisältöön

Kahdeksas päivä: Hajaannuksen tuttujen teiden tuolle puolen Jumalan uusille poluille

”He menivät toista tietä takaisin omaan maahansa.” (Matt. 2:12)

Lukukappaleet

Jer. 31:31-34 Minä teen uuden liiton Israelin kansan kanssa

Ps. 16 Sinä osoitat minulle elämän tien

Ef. 4:20-23 Teidän tulee uudistua mieleltänne ja hengeltänne

Matt. 11:25-30 Olet salannut tämän viisailta ja oppineilta mutta ilmoittanut sen lapsenmielisille

Mietiskely

Me emme tiedä, mitä tietäjät – tähtitieteen ja navigoinnin asiantuntijat – ajattelivat, kun heitä varoitettiin palaamasta samaa tietä. Tämä saattoi hyvinkin hämmentää heitä, mutta sama valo, joka oli valaissut heidän matkansa, näytti heille, että oli toinen tie, toinen mahdollisuus. He saivat kutsun muuttaa suuntaa.

Huomaamme usein seuraavamme tuttuja tapoja tehdä asioita ja katsoa maailmaa. Kun nämä tiet ja tavat sulkeutuvat, hämmästelemme, miten meidän tulisi nyt edetä ja jatkaa matkaa. Jumalan taivaallinen johdatus on aina valmiina näyttämään, että meitä varten on valmistettu toinen tie. Jumala on valmis uudistamaan liittonsa ja vapauttamaan meidät esteiden tuomasta turhautumisesta. Meidän ei tarvitse muuta kuin luottaa, että Ikiaikainen, joka antoi meille valon, voi aina löytää meille tien eteenpäin, kun omat tiemme ja polkumme estyvät. Uusi alku on aina mahdollinen, kun olemme alttiita ja avoimia Hengen työlle.

Kun katsomme kirkkoina menneeseen, näemme valaistumisen, ja kun katsomme tulevaisuuteen, niin etsimme uusia teitä loistaa yhä uudelleen evankeliumin valoa uudistuneella innolla ja toivottaa toinen toisemme tervetulleiksi niin kuin Kristus otti meidät vastaan Jumalan kunniaksi.

Kristilliset yhteisöt ovat vanhoilla tutuilla teillään kulkeneet eroon toisistaan. Uusilla teillä joille Jumala meitä kutsuu, kristityt kulkevat yhdessä ja tulevat kumppaneiksi samalla pyhiinvaelluksella. Näiden uusien teiden löytyminen vaatii oikeaa ymmärrystä, nöyryyttä ja rohkeutta. Nyt on kääntymisen ja sovinnon aika.

Rukous

Armollinen Jumala, kun tunnemme vain yhden tien ja ajattelemme, että meidän tulee palata sitä, ja kun ajattelemme, että kaikki tiet ovat suljettuja ja vaivumme epätoivoon, aina silloin löydämme sinut. Sinä olet uudistettujen lupausten Jumala. Sinä luot uusia teitä kuljettavaksemme, polkuja, joita emme osanneet odottaa. Me kiitämme sinua siitä, että ylität odotuksemme. Me kiitämme sinua viisaudestasi, joka ylittää ymmärryksemme. Me kiitämme sinua, koska luovat polkusi avaavat eteemme ennennäkemättömiä mahdollisuuksia. Jos tutkimme karttojamme, emmekä löydä reittiä, löydämme kuitenkin aina sinut, joka johdat meitä yhä ylivertaisempaa tietä. Me rukoilemme Jeesuksen Kristuksen Herramme kautta, Pyhän Hengen yhteydessä, että johtaisit meidät aina takaisin sinun luoksesi. Aamen.

***


Ensimmäinen päivä: Nosta meidät ja tuo täydelliseen valoosi

Jaa somessa: