Hyppää sisältöön

Kahdeksan päivää pohdintaa muutoksestamme Kristuksessa

Rukousviikolla meitä kutsutaan astumaan syvemmälle siihen uskoon, että me kaikki muutumme Herramme Jeesuksen Kristuksen voiton kautta. Raamatunkohdat, selitykset, rukoukset ja pohdittaviksi esitetyt kysymykset valaisevat eri näkökohtia siihen, mitä tämä merkitsee kristittyjen elämälle ja keskinäiselle yhteydelle aikamme maailmassa ja maailmaa varten. Aloitamme mietiskelemällä palvelevaa Kristusta, ja matkamme vie meidät Kristuksen vallan lopulliseen juhlaan, hänen ristinsä ja ylösnousemuksensa kautta.

Ensimmäinen päivä: Palveleva Kristus muuttaa

Ei Ihmisen Poikakaan tullut palveltavaksi, vaan palvelemaan. (Mark. 10:45)

Tänä päivänä kohtaamme Jeesuksen matkalla voittoon palvelemisen kautta. Näemme hänet sellaisena, joka ”ei tullut palveltavaksi, vaan palvelemaan ja antamaan henkensä lunnaiksi kaikkien puolesta” (Mark. 10:45). Tästä seuraa, että Jeesuksen Kristuksen kirkko on palveleva yhteisö. Moninaisten lahjojemme hyödyntäminen ihmiskunnan yhteiseksi palvelemiseksi tekee ykseytemme nähtäväksi Kristuksessa.

Toinen päivä: Herran kärsivällinen odotus muuttaa

Näin meidän on tehtävä, jotta täyttäisimme Jumalan vanhurskaan tahdon. (Matt. 3:15)

Tänä päivänä keskitymme Herran kärsivälliseen odottamiseen. Minkä tahansa muutoksen aikaansaamiseen tarvitaan sinnikkyyttä ja kärsivällisyyttä. Minkä tahansa muodonmuutoksen rukoileminen Jumalalta on sekin uskon teko ja luottamusta hänen lupauksiinsa. Sellainen Herran odottaminen on olennaista kaikille, jotka rukoilevat tällä viikolla kirkon näkyvän ykseyden puolesta. Kaikki ekumeeninen toiminta vaatii aikaa, toinen toisensa huomioon ottamista ja yhdessä tekemistä. Meitä kaikkia kutsutaan tulemaan mukaan Pyhän Hengen työhön kristittyjen ykseyden hyväksi.

Kolmas päivä: Kärsivä palvelija muuttaa

Kärsihän Kristuskin teidän puolestanne. (1. Piet. 2:21)

Tämä päivä kutsuu meitä pohtimaan Kristuksen kärsimystä. Kristusta, kärsivää palvelijaa seuraten kristittyjä kutsutaan kulkemaan kaikkien kärsivien rinnalla. Mitä lähemmäs Kristuksen ristiä pääsemme, sitä lähemmäs toinen toistamme pääsemme.

Neljäs päivä: Herran pahasta saama voitto muuttaa

Voita sinä paha hyvällä. (Room. 12:21)

Tämä päivä vie meidät syvemmälle kamppailuihin pahaa vastaan. Voitto Kristuksessa eheyttää kaiken, mikä vahingoittaa Jumalan luomakuntaa ja pitää meidät erossa toisistamme. Kristuksessa meitä kutsutaan saamaan osamme tästä uudesta elämästä; kamppailemaan hänen kanssaan sitä vastaan, mikä maailmassamme on väärin — entistä luottavaisempina ja iloa ammentaen siitä, mikä on hyvää. Hajaannuksessamme meillä ei ole tarpeeksi voimaa pahuuden voittamiseen omana aikanamme.

Viides päivä: Ylösnousseen Herran rauha muuttaa

Jeesus seisoi heidän keskellään ja sanoi: ”Rauha teille!” (Joh. 20.19)

Tänään ylistämme ylösnousseen Herran rauhaa. Ylösnoussut on kuoleman ja pimeyden maailman suuri Voittaja. Hän yhdistää opetuslapsensa, jotka olivat pelon lamauttamia. Hän avaa eteemme uusia näköaloja elämään ja toimintaan hänen tulevan valtakuntansa puolesta. Ylösnoussut Herra yhdistää ja vahvistaa kaikkia uskovia. Rauha ja ykseys ovat tunnusmerkkejä siitä, että ylösnousemus on muuttanut meidät.

Kuudes päivä: Jumalan järkähtämätön rakkaus muuttaa

Tämä on se voitto: meidän uskomme. (Joh. 5:4)

Tänä päivänä keskitämme huomiomme Jumalan järkähtämättömään rakkauteen. Pääsiäisen mysteerio paljastaa tuon järkähtämättömän rakkauden ja kutsuu meitä uudelle uskon tielle. Se usko voittaa pelon ja avaa sydämemme Hengen voimalle. Sellainen usko kutsuu meitä ystävyyteen Kristuksen kanssa ja samoin toinen toisemme kanssa.

Seitsemäs päivä: Hyvän paimen muuttaa

Ruoki minun lampaitani. (Joh. 21:16)

Tänä päivänä raamatuntekstit näyttävät meille Herran, joka vahvistaa laumaansa. Hyvää paimenta seuraten meitä kutsutaan vahvistamaan toisiamme Herrassa sekä tukemaan ja vahvistamaan heikkoja ja eksyneitä. On vain yksi paimen, ja me olemme hänen kansansa.

Kahdeksas päivä: Yhteen liittyneinä Kristuksen kuninkuudessa

Sen, joka voittaa, minä annan istua kanssani valtaistuimellani. (Ilm. 3:21)

Kristittyjen ykseyden rukousviikon viimeisenä päivänä ylistämme Kristuksen valtaa. Kristuksen voiton avulla voimme katsoa tulevaisuuteen toiveikkaina. Se voitto ylittää kaiken, mikä estää meitä elämästä täyttä elämää hänen kanssaan ja keskenämme. Kristittyinä tiedämme, että keskinäinen yhteytemme on ennen kaikkea Jumalan lahja. Se on osallisuutta Kristuksen kunniakkaasta voitosta yli kaiken sen, mikä erottaa.

Jaa somessa: