Hyppää sisältöön

Ensimmäinen päivä:  Nosta meidät ja tuo täydelliseen valoosi

Me näimme hänen tähtensä nousevan taivaalle (Matt 2:2)

Lukukappaleet

Sak. 4:1-7 Näen lampunjalan, joka on kokonaan kultaa

Ps. 139:1-10 Sinä talutat minua väkevällä kädelläsi

2. Tim. 1:7-10 Armonsa mukaisesti… joka nyt on tullut julki, kun meidän Vapahtajamme, Kristus Jeesus, on ilmestynyt

Joh. 16:7-14 Kun Totuuden Henki tulee, hän johtaa teidät tuntemaan koko totuuden

Mietiskely

Me etsimme valoa tässä hauraassa ja epävarmassa maailmassa, toivon sädettä kaukaa. Pahuuden keskellä me kaipaamme hyvyyttä. Me etsimme hyvää itsestämme, mutta heikkoutemme valtaa meidät niin, että oma toivomme pettää. Luottamuksemme on Jumalassa, jota ylistämme ja kunnioitamme. Jumala on viisaudessaan sallinut meidän toivoa jumalallista väliintuloa, muttemme saattaneet kuvitella, että Jumalan väliintulo olisi tapahtunut ihmisessä ja että Herra itse olisi tullut valoksi meidän keskuuteemme. Tämä ylitti kaikki odotuksemme. Jumala antoi meille lahjaksi ”voiman ja rakkauden hengen”. Me emme tule tälle täydellisen rakkauden tielle omaan voimaamme tai kykyymme luottaen, vaan Jumalan Pyhän Hengen vetäminä.

Keskeltä ihmiskunnan pimeyttä taivaalle nousee tähti. Näemme siinä valon, joka läpäisee meidät toisistamme erottavan pimeyden syvyydet. Tähti ei valaissut vain tiettyä historiallista hetkeä, vaan sen valo loistaa edelleen ja muuttaa historian kulun. Läpi aikakausien aina tähden ensi-ilmestymisestä saakka maailma on tullut tuntemaan Kristuksen seuraajien elämässä Pyhän Hengen innoittaman toivon. Heidän elämänsä todistaa Jumalan toiminnasta historiassa ja Pyhän Hengen pysyvästä läsnäolosta. Historian vaiheiden ja olosuhteiden muuttumisesta huolimatta Ylösnoussut loistaa yhä edelleen liikkuen läpi historian virran merkkivalona, joka ohjaa kaikkia hänen täydelliseen valoonsa ja voittaa pimeyden, joka erottaa meitä toisistamme.

Kaipuumme voittaa meidät toisistamme erottava pimeys laittaa meidät rukoilemaan ja tekemään työtä kristittyjen ykseyden puolesta.

Rukous

Herra Jumala, valaise tiemme edellämme kulkevan Kristuksen valolla ja johda meitä. Valaise meidät ja asu meissä. Johda meitä löytämään pieni seimi sydämessämme, siellä missä suuri valo vielä nukkuu. Valon Luoja, me kiitämme sinua lahjastasi, tähdestä, jonka valo ei hiivu eikä himmene, Jeesuksesta Kristuksesta, meidän Herrastamme ja Pelastajastamme. Anna hänen olla merkkivalona pyhiinvaelluksellamme. Paranna haavamme ja vedä meitä yhä lähemmäksi Valoa, että löytäisimme ykseytemme hänessä. Aamen.

***
Ensimmäinen päivä: Nosta meidät ja tuo täydelliseen valoosi
Toinen päivä: Nöyrä johtajuus kaataa raja-aidat ja rakentaa rakkautta

Jaa somessa: