Hyppää sisältöön

Ekumeeninen vastuuviikko alkaa sunnuntaina

Vastuuviikkoa vietetään 20.–27. lokakuuta 2024 teemalla Luotuja Jumalan kuvaksi. Vastuuviikko 2024 jatkaa Agenda 2030 -ohjelman seuraamista, keskittyen tällä kertaa kestävän kehityksen 10. tavoitteeseen, joka on eriarvoisuuden vähentäminen.

Olemme kaikki luotuja Jumalan kuvaksi, kukin omalla tavallamme. Tämä tarkoittaa sitä, että kukaan ei ole toista parempi tai arvokkaampi. Silti ihmisiä syrjitään eri perustein, niin rakenteellisella kuin yksilötasolla. Mutta kristityt ja kirkot voivat olla muutostekijöitä. Kaiken muutoksen takana on ensin itsetutkiskelu ja parannuksen teko. Sen jälkeen voidaan lähteä opastamaan ja kannustamaan muita positiiviseen muutokseen. (Voisiko muutos-sanan korvata jollain synonyymillä?)

Ekumeenisen Neuvoston periaatteisiin kuuluu, että se, mitä voidaan tehdä yhdessä, myös toteutetaan yhdessä. Siksi kannustamme seurakuntia ja järjestöjä järjestämään yhdessä erilaisia tapahtumia Vastuuviikolla: jumalanpalveluksia ja rukouspalveluksia, seminaareja, konsertteja ja muita taidetapahtumia, keskustelu- ja infotilaisuuksia, konkreettisia toimia jne. Toivomme erityisesti, että nuoret ja nuoret aikuiset pääsevät ääneen ja osallistuvat Vastuuviikon suunnitteluun ja toteuttamiseen eri paikkakunnilla ja seurakunnissa.

Vastuuviikolle on tänä vuonna luvassa mm. seminaareja, rauhankonsertteja, radiojumalanpalveluksia, sekä info-, some- ja muuta aineistoa. Lisätietoja löytyy Vastuuviikon uusilta alasivuilta SEN:n kotisivuilta, sekä tapahtumakalenterissa SEN:n pääsivuilla.

Tervetuloa viettämään Ekumeenista vastuuviikkoa – yhdessä!

Jaa somessa: