Hoppa till innehåll

Delta i uppdateringen av Charta Oecumenica

Charta Oecumenica är ett samarbetsdokument mellan de europeiska kyrkorna som undertecknades den 22 april 2001 av den dåvarande ordföranden för Europeiska kyrkokommissionen (CEC), Metropolit Jeremi, och ordföranden för Rådet för de europeiska katolska biskopskonferenserna, kardinal Miloslav Vlk.

Charta Oecumenica har spelat en viktig roll i det europeiska ekumeniska arbetet i mer än två decennier. År 2022 beslutade CEC och Europeiska biskopskonferensernas katolska råd (CCEE) att revidera detta viktiga dokument för att säkerställa att det förblir relevant i modern tid. En gemensam arbetsgrupp för CEC/CCEE kommer att uppdatera dokumentet med hänsyn till de förändrade omständigheterna i det europeiska samhället och för de kristna.

Arbetsgruppen inbjuder alla kyrkor, kristna samfund och andra som är intresserade av dokumentet att bekanta sig med utkastet till text och att lämna kommentarer och förslag senast den 31 december 2024 på charta@cec-kek.be. Svaren kan skickas på engelska, franska, italienska, polska, spanska, tyska och engelska (CEC:s och CCEE:s valkretsars språk). Utkastet till text (på engelska) och ytterligare information finns på Konferensen för europeiska kyrkornas webbplats. (Besök en extern webbplats. Länken öppnas i en ny flik.)

Dela på sociala medier: