Hoppa till innehåll

”Vem gav oss vingar lik åt duvor” Studie- och pilgrimsresa i de ekumeniska konciliernas fotspår

Schema:
Mötesplats: Istanbul, Turkiet

För att fira 1700-årsminnet av den nicenska trosbekännelsen ordnar vi en resa till platserna för de ekumeniska konciliernarna i Nicaea, Konstantinopel, Efesos och Khalkedon i Istanbul och İznik den 19-26 maj 2025. Anmälningen är öppen t.o.m. 28.10.2024.

Som reseledare fungerar TD Emil Anton, metropolit Elia och biskop Raimo Goyarrola. Den ansvariga researrangören är McCabe Pilgrimages, och för flygen Turkish Airlines.

Resan innehåller besök på de platser där koncilierna hölls, katolska, ortodoxa och protestantiska liturgier, besök i kyrkor och på historiska platser, möten med lokala kristna och deltagande i det lokala programmet för jubileumsåret av Nicaenum. Det kommer också att finnas fritid på resan, med möjlighet att besöka platser som basarer och naturområden.

En del av programmet förverkligas på engelska och de delarna tolkas till finska och svenska.

Ta gärna i beaktan att vi går en hel del under resan och att rutterna inte är handikappanpassade.

Resans pris:

Resans pris är 1999 €. Priset inkluderar:

  • Direkta flyg (Turkish Airlines)
  • Logi i två personers rum i Golden Age Hotel Istanbul ***. Tilläggspris för singelrum 395 €.
  • Privata guidade turer och transporter
  • Frukostar och välkomstmiddagen
  • Inträdesavgifter
  • Tip
  • Lokala skatter och serviceavgifter

Övriga måltider betalas av deltagarna på plats. Varje deltagare måste ha en egen reseförsäkring. Vi rekommenderar att försäkringsvillkoren studeras med omsorg.

Resan betalas i två delbetalningar. Den första delbetalningen (460 euro) förfaller till betalning 29.10.2024 och den återstående delbetalningen förfaller till betalning 29.1.2025. Betalningsuppgifterna skickas per e-post.

Registrerings- och avbokningsvillkor:

Vänligen anmäl dig till resan via formuläret nedan senast den 28.10.2024. Observera att bokningsavgiften måste vara betald senast följande dag, 29.10.2024.

Resan genomförs om det finns minst 25 deltagare. Det maximala antalet deltagare är 40.

Efter anmälan får du en faktura på bokningsavgiften via e-post. Bokningsavgiften måste betalas senast på förfallodagen för att anmälan ska kunna bekräftas. I bokningsavgiften ingår en kontorsavgift på 10 euro, som inte under några omständigheter återbetalas.

Avbokningar måste göras skriftligen till ERF:s kontor på sen@ekumenia.fi. Utebliven betalning innebär inte att resan avbeställs. Avbokningsvillkor och avbokningsavgifter bestäms av flygbolaget (Turkish Airlines) och den ansvariga researrangören (McCabe Pilgrimages).

I händelse av avbeställning:

  • Senast 6.11.2024 återbetalas 100 % av bokningsavgiften, med avdrag för en förmedlingsavgift på 10 euro.
  • 7.11.2024-11.2.2025 debiteras en avbokningsavgift på 460 €.
  • Efter detta datum debiteras mellan 50 % och 100 % av resans pris beroende på avbeställningsdatum:
    12.2. – 22.2. avbokningsavgift 560 (+ del av tillägget för rum med 1 säng)
    23.2. – 8.3. avbeställningsavgift 940 (+ del av tillägget för 1-bäddsrum)
    9.3. – 1.5. avbokningsavgift 1635,50 € (+ del av tillägget för ett 1-bäddsrum)
    Efter 2.5. 100 % av resans pris

Reseplan:

Ändringar i programmet är möjliga.

Mån19.5 – Direktflyg från Helsingfors till Istanbul och transport till Golden Age Hotel i Istanbul. Välkomstmiddag på hotellet.

Tis 20.5 – 1700 år sedan öppnandet av Nikea-kongressen. Heldag i Nikea (Iznik), inklusive Damaskusporten, Ayasofia Iznik och S:t Neofytus basilika. Vi kommer att anpassa oss till det eventuella programmet för påvebesöket. Återresa till hotellet.

Ons 21.5 – Heldagstur till Konstantinopel (Istanbul), inkl. Hippodromen, Blå moskén, Topkapipalatset, Hagia Irene, Ayios Konstantinos, Ayia Kriaki. Temat är det första konciliet i Konstantinopel och den (bysantinska) ortodoxa kyrkan.

Tors 22.5 – Heldagstur till Khalkedon (Kadıkoy) med besök i kyrkan St Euphemia, Surp Levon (armenisk katolsk), Surp Takavor (armenisk apostolisk). Teman inkluderar koncilierna i Efesos och Khalkedon och de orientaliska kyrkorna.

Fre 23.5 – Heldagsutflykt till Istanbul inkl. Hagia Sofia, underjordisk vattentank, minneskyrka över Krim, tysk protestantiska kyrkan och Union Church. Temat är Konstantinopels andra kyrkomöte och de protestantiska kyrkorna.

Lör 24.5 – Heldagsutflykt till Istanbuls basarer, heliga Peter och Pauls kyrka och S:t Antonius kyrka, med temat Konstantinopels tredje kyrkomöte och katolicismen i Istanbul.

Sön 25.5 – Söndagsfirande i det ekumeniska patriarkatet. Temat är det andra konciliet i Nicaea. På eftermiddagen finns möjlighet till en kryssning på Bosporen mot en extra kostnad. Vi anpassar oss till det eventuella programmet för påvebesöket.

Mån 26.5 – Transport till Istanbuls flygplats och direktflyg till Helsingfors.

Saat laskut ja matkaa koskevat tiedoteet tähän sähköpostiin. Tarkista, että osoite on oikein.
Toivon majoitusta(Obligatoriskt)
Olen lukenut matkan peruutusehdot ja sitoudun niihin.
Minulla on voimassaoleva matkavakuutus / sitoudun hankkimaan matkavakuutuksen.
Minulla on passi, joka on voimassa vähintään 105 päivää (vähintään 31.8.2025 saakka) Turkkiin saapumisen jälkeen.

Dela på sociala medier: