Hyppää sisältöön

Luomakunnan aika 2024: Toivoa ja toimia yhdessä luomakunnan kanssa

Roomalaiskirjeessä apostoli Paavali kuvaa raamatullisesti maata äitinä, joka huokaa kuin synnytyksessä (Room. 8:22). Franciscus Assisilainen ymmärsi tämän, kun hän kutsui Maata sisareksi ja äidiksi Luotujen ylistyksessään. Aika, jota elämme, osoittaa ettemme ole yhteydessä Maahan Luojan lahjana, vaan pikemminkin käytettävissä olevana resurssina.

On kuitenkin toivoa ja lupaus paremmasta tulevaisuudesta. Raamatullisessa merkityksessä toivominen ei tarkoita pysymistä hiljaa paikallaan, vaan pikemminkin huokaamista, itkemistä ja aktiivista pyrkimystä kohti uutta elämää kaiken kamppailun keskellä. Kuten synnytyksessä, kuljemme kovan kivun läpi, mutta uusi elämä syntyy.

Symbolina Toivon ensihedelmät

Vuoden 2024 Luomakunnan ajan symbolina on Toivon ensihedelmät. Toivo auttaa meitä ylittämään luonnonlakien mukaisen rappeutumisen. Jumala antaa meille toivon suojaksi ja turvaksi turhautumista vastaan. Vain toivon avulla voimme ymmärtää vapauden lahjan täydellisesti. Vapauden toimia, ei vain oman nauttiaksemme ja saavuttaaksemme hyvinvointia, vaan saavuttaaksemme todellisen vapauden ja vastuullisuuden tilan. Vapaus ja vastuu antavat mahdollisuuden tehdä maailmasta parempi paikka. Vain kun teemme työtä yhdessä Luomakunnan kanssa, toivon ensihedelmät voivat syntyä.

Aineistoa tulossa elokuussa

Suomenkielinen materiaali on tulossa verkkosivuillemme elokuun alussa.
Englanninkieliseen materiaaliin voit tutustua täällä.

Jaa somessa: