Hyppää sisältöön

Ekumeeninen jumalanpalvelus Mäntän kirkossa

Mäntän kauniissa kirkossa pidettiin sunnuntaina 15. syyskuuta ekumeeninen messu, jossa saarnasi Suomen Ekumeenisen Neuvoston pääsihteeri Mayvor Wärn-Rancken. Messun liturgina toimi kirkkoherra Saila Munukka. Tämä oli Munukan viimeinen messu tältä syksyltä, sillä hän on siirtymässä puoleksi vuodeksi turistipapiksi Teneriffalle Merimieskirkon palvelukseen. Kanttorina messussa toimi Matti Pesonen. Messussa laulettiin muun muassa virsi 454 Liekkejä on monta, jonka aiheena on kirkon ykseys ja kristittyjen yhteys. Kristillinen kirkko ilmenee monin eri tavoin ja muodoin, mutta Kristuksessa se on yksi:

Uskovia paljon,
ruumis on yksi,
yksi seurakunta.
Uskovia paljon,
ruumis on yksi.
Hän yhdistää meidät.

Mäntän kirkko valmistui 1928 ja on arkkitehti W.G. Palmqvistin suunnittelema. Kivikirkon rakentamisen kustansi G.A. Serlachius Oy, koska Serlachiuksen mielestä työväelle täytyi olla oma kirkko. Kirkkoon mahtuu 450 henkeä.

Alttaritaulun on maalannut Alwar Cawen. Taulussa on Maria Jeesus-lapsi sylissä lampaiden ympäröimänä. Kirkon urut ovat kopio Pariisin Notre Damen uruista ja ensimmäiset urut valmisti ranskalainen Cavaillé-Coll-Convers. Nykyiset urut hankittiin vuonna 2003 ja ne rakensi J. L. van den Heuvel-Orgelbouw.

Mänttä-Vilppulan seurakuntaan kuuluu tällä hetkellä noin 6000 jäsentä. Mänttä on muuttotappiollinen paikkakunta. Tämä vaikuttaa myös seurakunnan jäsenmäärän pienentymiseen.

Messun jälkeen seurakuntatalolla oli kirkkokahvit, jossa pääsihteeri kertoi Suomen Ekumeenisen Neuvoston synnystä, toiminnasta sekä ajankohtaisista asioista.

Pääkuvassa kirkkoherra Saila Munukka ja pääsihteeri Mayvor Wärn-Rancken.

Jaa somessa: