Hyppää sisältöön

Luomakunnan aikaa vietetään teemalla Toivoa ja toimia Luomakunnan kanssa

Luomakunnan aika (Season of Creation (Vieraile ulkoisella sivustolla. Linkki avautuu uuteen välilehteen.)) on kansainvälinen ekumeeninen aloite kirkkojen rukousjaksosta luomakunnan ja sen varjelemisen puolesta. Ajankohdaksi on vakiintunut 1.syyskuuta – 4. lokakuuta.

Joka vuosi rukousjakson ekumeeninen, kansainvälinen ohjauskomitea ehdottaa teemaa Luomakunnan ajalle. Vuoden 2024 teema on ”Toivoa ja toimia Luomakunnan kanssa” ja symboli on ”Toivon ensihedelmät”, joka on saanut innoituksensa Roomalaiskirjeestä 8:19–25. Tämän vuoden teema korostaa, että Luomakunta ei ole objekti, luotu ihmisen käyttöön, vaan subjekti, johon meidät on kutsuttu solmimaan suhde ja jonka kanssa meitä on kutsuttu tekemään yhteistyötä muiden luotujen tavoin. Ilmastonmuutoksen, luontokadon ja saastumisen kolmoiskriisin keskellä monet alkavat menettää toivoansa ja kärsivät ekoahdistuksesta. Kristittyinä meitä kutsutaan välittämään sitä toivoa, jota uskomme kasvattaa: ylösnousemuksen toivoa. Se ei ole toivoa ilman toimintaa, vaan toivoa, joka ilmenee konkreettisina rukouksen, puheen, palvelun ja solidaarisuuden tekoina.

Suomen Ekumeeninen Neuvosto julkaisee suomennoksen kansainvälisen materiaalin keskeisimmistä osista, Se sisältää muun muassa ideoita Luomakunnan ajan viettämiseen ja ekumeenisen rukoushetken. Käännöksen on laatinut Kati Pirttimaa. Materiaali on vapaasti käytettävissä ja löydettävissä verkkosivuiltamme: Luomakunnan aika 2024: Toivoa ja toimia Luomakunnan kanssa – Suomen Ekumeeninen Neuvosto (ekumenia.fi)

Material på svenska: Sveriges Kristna Råd (Vieraile ulkoisella sivustolla. Linkki avautuu uuteen välilehteen.)
Material in English: Season of Creation (Vieraile ulkoisella sivustolla. Linkki avautuu uuteen välilehteen.)



Jaa somessa: